Silkeborg-Voel rejste sig med smal sejr i nøglekamp

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel er tilbage i top-8 efter en sand gyser mod Randers HK

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel afværgede fredag det femte nederlag på stribe, da holdet slog Randers HK med 27-26 i Jysk Arena foran 1085 tilskuere.

Sejren var vital for Voel-mandskabet, som avancerede til syvendepladsen ved at overhale kronjyderne og TTH Holstebro.

Voel-kvinderne fik ellers en skidt start og kom hurtigt bagud med 1-5. En timeout skabte momentvis fremgang for værterne, men der blev fortsat lavet for mange fejl i begge ender af banen, og midtvejs i første halvleg var gæsterne stadig ovenpå ved stillingen 6-10.

Offensiven haltede længe, og selvom det lysnede en smule frem mod pausen, var hjemmeholdet bagud med 11-14. Værterne fik dog arbejdet sig tilbage i opgøret, og 11 minutter inde i anden halvleg fik Voel-holdet kontakt, da Susann Müller udlignede til 18-18 med sin ottende scoring i opgøret.

I det efterfølgende angreb bragte tilbagevendte Rikke Iversen hjemmeholdet i front, og pludselig havde Silkeborg-Voel taget teten. Slutfasen blev ikke desto mindre en tæt omgang med skiftende føringer, og afgørelsen faldt først 18 sekunder før tid, hvor Camilla Fangel afværgede et Randers-indspil. Få sekunder før tid scorede Jane Schumacher det til 27-25, og selvom Randers nåede at reducere, kunne Voel-kvinderne juble over en yderst vigtig sejr.