15-årig erkender ildspåsættelse ved søbad

Adam Haff og Søren Nielsen 

Ung mand fra Them-egnen satte ild til papirbeholder på Østre Søbad. Politiet undersøger om der er en sammenhæng med brand i Vestre Søbad

SILKEBORG En ung mand på 15 år har overfor politiet erkendt, at han fredag eftermiddag satte ild på en toiletbygning på Østre Søbad i Silkeborg.

Sammen med en jævnaldrende kammerat var drengen på badet. Vidner så de to drenge stikke af fra søbadet og ud fra beskrivelserne kunne politiet kort tid efter pågribe de to i området. Begge kommer fra Them-egnen:

- Den ene 15-årige unge mand erkender, at han forsætligt satte ild til en papirsdispenser, og han er sigtet for ildspåsættelse, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra politiet i Silkeborg.

Midtjysk Brand og Redning var hurtigt fremme og fik slukket branden. Det var kun papirdispenseren, der blev ødelagt, oplyser brand-indsatsleder Rasmus Klüver Jensen. Ildspåsættelse er dog stadig en meget alvorlig lovovertrædelse, fortæller politikommissæren.

Den anden 15-årige mand er ikke sigtet i sagen. Han er blevet kortvarigt afhørt. Politiet skal en af de nærmeste dage afhøre ham igen.

De unges forældre og de sociale myndigheder er inddraget i sagen.

Natten til torsdag blev Vestre Søbad raseret af en brand, som gav omfattende ødelæggelser. I første omgang er de to unge ikke sigtet i den sag. Men politiet undersøger om de kan have forbindelse til branden:

- Vi udelukker ikke noget, og det er klart, at vi interesserer os for de unges færden i forbindelse med den brand. Men på nuværende tidspunkt kigger vi i flere retninger efter gerningsmændene til branden på Vestre Søbad, siger politikommissæren.