Politiet beder om hjælp til at stoppe indbrud

Pia Egeberg 

Politiet håber nu på, at en ekstra indsats og hjælp fra borgere kan stoppe den kæmpe indbrudsbølge, Silkeborg Kommune oplever for tiden

SILKEBORG 212. Så mange gange har indbrudstyve opbrudt eller smadret døre og vinduer for at gå på jagt i andres hjem og liv i Silkeborg Kommune siden august i år. 159 af disse indbrud foregik i private hjem, mens også en del indbrud er blevet begået i virksomheder og fritidshuse.

Midt- og Vestjyllands Politi vil de mange indbrud til livs, hvilket de mener, de ikke kan alene. De beder derfor nu borgere om hjælp ved blandt andet at være ekstra opmærksomme og ringe med tip om mistænkelig adfærd. Politiet vil også tilbyde mere rådgivning om skalsikring af boliger, etablering af nabohjælp samt brug af DNA-mærkning.

Politiet med ekstra indsats
Betjentene vil også selv skrue op for indsatsen inden for både forebyggelse, beredskab og efterforskning.

- Vi kører hårdt på med sporsikring, tekniske undersøgelser, forhøringer i lokalområdet og efterprøvning af tip fra opmærksomme borgere. Indtil nu har det ført til fængsling af en person, der er sigtet for flere indbrud, men der er flere, vi skal have fat i. Netop den hjælp vi får fra offentligheden, kan vise sig at være nøglen til at knække kurven, siger leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen.

Han opfordrer borgere til at ringe 114, så snart de observerer noget mistænkeligt.

- Det kan være en fremmed bil, der kører i området, ukendte personer omkring et mørkt hus eller markeringer, som viser tyvene, hvor de skal slå til. Jo hurtigere vi bliver aktiveret, jo større mulighed har vi for at få fat på gerningsmændene. Ring hellere en gang for meget, end en gang for lidt, siger han.

Lokalpolitiet i Silkeborg vil ikke så alene med opgaven. De får hjælp fra andre lokalstationer, kriminalteknikere og mobile tyverigrupper med specialiseret viden på området.

Jens Ole Pedersen tror på, at politiet og borgere ved fælles indsats kan få sat en stopper for indbruddene i området. Og at der snart vil komme resultater.