Flygtningehjælpen mangler indsamlere i Silkeborg

SILKEBORG Søndag 4. november har Dansk Flygtningehjælp sin årlige landsindsamling, og igen i år efterlyser man mange flere indsamlere i Silkeborg-området. Skal man nå rundt til alle husstande, kræver det indsamlere til cirka 225 ruter.

Erfaringerne siger, at i gennemsnit vil hver indsamler få cirka 1000 kr. i indsamlingsbøssen.

Som eksempler på, hvor langt 1000 kr. rækker, nævner flygtningehjælpen, at man for det beløb kan få enten køkkengrej til 10 familier, undervisning til 30 syriske flygtningebørn eller rent vand til 150 mennesker i verdens største flygtningelejr i en måned.

- Pengene fra årets landsindsamling vil blive brugt til at hjælpe mennesker på flugt ude i verdens brændpunkter. De gør det muligt for Dansk Flygtningehjælp at sætte hurtigt ind, når katastrofen rammer et nyt sted, og mennesker akut får brug for hjælp, siger Marie Damkvist, der er indsamlingskoordinator for Dansk Flygtningehjælp i Silkeborg.

Videre fortæller hun, at det for eksempel skete sidste år, da over 700.000 mennesker fra det forfulgte rohingya-mindretal måtte flygte fra brutale overgreb i Myanmar. Her var Dansk Flygtningehjælp hurtig til at rykke ud og hjælpe med at bygge verdens største flygtningelejr op fra bunden, takket være pengene fra sidste års indsamling.

- Vores arbejde verden over hjælper hver dag tusindvis af mennesker med at overleve et liv på flugt. Men vi har brug for frivillige, der vil bruge cirka tre timer på at samle ind med os, siger Marie Damkvist.

I år vil en del af pengene endvidere gå til de syriske flygtninge, der på 8. år er vidner til en barsk og altødelæggende krig i deres hjemland. 12 millioner er på flugt.

Man kan melde sig som indsamler enten hos den lokale koordinator eller på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside.