Viborg lægger afstand til SIF med kontroversiel scoring

Mathias Hove Andersen 

Flere tidligere SIF-spillere kom i fokus, da Viborg FF udbyggede føringen i 1. division med en smal sejr i topkamp

FODBOLD Viborg FF har slået et hul i toppen af landets næstbedste fodboldrække. Torsdag aften blev afstanden til de tre nærmeste konkurrenter øget til seks point, da duksene fra domkirkebyen vandt topkampen på Monjasa Park, hvor FC Fredericia indkasserede et smalt nederlag på 1-2.

Afgørelsen kom efter en kontroversiel situation i det 79. minut, hvor Emil Scheel blev matchvinder. I første omgang så det ellers ud til, at der skulle vinkes for offside, da Andreas Albers jagtede en lang bold i en strafbar position, men angriberen drejede af, og så kom Emil Scheel først på bolden. Sidstnævnte rundede målmand Alexander Nybo og lagde bolden i nettet efter en afretning fra en Fredericia-forsvarer, og så kunne de to tidligere SIF-spillere fejre sejrsmålet.

Viborg tog allerede føringen i det niende minut, hvor Oliver Tychosen åbnede scoringen, men kort efter pausen kunne Christian Sørensen bringe balance i regnskabet. Udligningen fra den tidligere SIF-spiller var dog ikke nok for hjemmeholdet, der følte sig snydt i situationen, hvor Emil Scheel sikrede Viborg-sejren.

Viborg FF har nu 29 point på førstepladsen, mens FC Fredericia har 23 point på andenpladsen. Samme antal har HB Køge og SIF, der følger på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

Samtlige hold i 1. division har nu spillet 14 af de 33 kampe i denne sæson, hvor nummer et rykker direkte op, mens nummer to og tre skal ud i playoffkampe mod superligahold.