Klinik for skrumpelever vinder pris

Cirrose-klinikken på Regionshospitalet Silkeborg har modtaget Region Midtjyllands Smartpris

SILKEBORG Der er mere hæder og ros til Regionshospitalet Silkeborg.

Nu er det klinikken for skumpelever - Cirrose-klinikken - der har modtaget Regions Midtjyllands Smartpris.

- Cirroseklinikken er vinder af årets Smartpris, fordi I har fundet en løsning, der sætter fokus på at skabe et ordentligt tilbud til en stigmatiseret patientgruppe. På fornem og respektfuld vis skaber løsningen lighed i sundhed for en svag patientgruppe, sagde priskomité- og regionsrådsmedlem Nicolai Bang (C) blandt andet, da han overrakte Smartprisen til Cirrose-teamet.

Ud over æren, så følger der en check på 25.000 kroner med til modtageren af Smartprisen. Pengene kan bruges på udvikling, eksempelvis et fagligt arrangement på prisvinderens arbejdsplads.

Patienter med cirrose har ofte høj genindlæggelsesrisiko, høj dødelighed og udfordringer af både fysisk, psykisk, social og økonomisk karakter. På Cirrose-klinikken bliver patienterne mødt med en fordomsfri og anerkendende tilgang og tilbydes blandt andet »leverlivsstilssamtaler«. Cirrose-klinikken i Silkeborg er udviklet med inspiration fra Medicinsk Ambulatorium K på Bispebjerg Hospital. Region Midtjyllands Smartpris går til dem der forstår at tilpasse og genbruge en løsning med værdi for borgerne.