Læserklubben tager på nytårstur med koncert og kur

Tag med Læserklubben til skøn nytårskoncert i DR’s koncertsal 12.-13. januar. Hotelophold, lækker middag og en tur bag kulissen til dronningens nytårkur er også på programmet

DR Big Band binder butterflyen og lader champagnepropperne springe 12. januar i DR’s smukke koncertsal. Alle sejl er sat til, når en af de bedste nytårstraditioner løber af stablen.

Igen i år har de en af vor tids største jazzsangere, supercrooneren Curtis Stiegers, med på scenen, så den ultimative start på et nyt festligt år, skulle være sikret. Bandet og Stiegers genopliver ånden fra Frank Sinatras legendariske »The Sands« koncerter med en fantastisk række af de populære evergreens fra 1950’erne og 1960’erne.

Så der skal i den grad nynnes med på »Fly me to the moon«, »I’ve got you under my skin« og alle de andre skønne sange, der giver god energi og minder fra en svunden tid.

Søndag sætter vi kursen mod Christiansborg Slot og får via en totimers rundvisning et godt indblik i, hvad der foregår, når vores dronning holder nytårskur.

Hotel med stil
Med Sørens Rejser som teknisk arrangør har Læserklubben arrangeret en stemningsfuld weekendtur til København med opsamling i Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg mellem klokken otte og ni.

I Nyborg trakteres vi med smørrebrød og kaffe på Restaurant Villa Gulle, inden vi fortsætter over Storebæltsbroen til København.

Indkvartering på Copenhagen Island Hotel på Kalvebod Brygge, der allerede ved første øjekast fornemmes som værende noget særligt.

Her har Kim Utzon Arkitekter kastet sig ud i et virkeligt vellykket byggeri i stål og lyse farver, som opfordrer til nærmere bekendtskab.

Broen, som forbinder hotellet med resten af Københavns havn, er inspireret af den charmerende gamle Ponte Vecchio (guldsmedebroen) i Firenze.

Indenfor i de smagfulde omgivelser venter dig et topmoderne hotelophold med alle de luksusfaciliteter, som man kan tænke sig. Uanset hvor du opholder dig på hotellet, har du en imponerende udsigt over vandet og de mange rekreative tilbud omkring hotellet - blandt andet de fine stier langs med vandet.

Rigtig gode pladser
Efter indkvarteringen er der tid på egen hånd, inden vi mødes til en lækker trerettersmenu i hotellets restaurant, »The Harbour«, hvor vi kan se byen sætte lys fra første parket.

Når middagen er nydt, kører bussen til koncerthuset, hvor forestillingen begynder klokken 20. Billetterne til »At The Sands« er i bedste kategori.

Efter forestillingen kører bussen atter retur til hotellet.

Søndag nyder vi den fyldige morgenbuffet, hvorefter vi kører mod Christiansborg Slot.

Den royale nytårskur
I 800 år har slotsholmen været centrum for magten i Danmark. Det nuværende slot har stået siden 1928, men der er blevet regeret herfra i århundreder. Christiansborg Slot huser De Kongelige Repræsentationslokaler, De Kongelige Stalde, festkøkkenet, slotskirken og ruinerne under slottet.

I dag benytter dronningen slottet til officielle arrangementer, såsom gallamiddage og offentlige audienser.

På en totimers rundvisning med overskriften »Bag kulissen til dronningens nytårskur« kommer vi lidt omkring og får fortalt dette og hint omkring skikke, slottet og de kongelige.

Mere eller mindre royale forlader vi Christiansborg og har nogle timer på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører retur mod Jylland.

Forventet hjemkomst i Midtjylland mellem klokken 19 og 20.

Inkluderet i prisen
Den skønne nytårstur koster for avisens abonnenter 2695 kroner per person i dobbeltværelse.

Ikke-abonnenter kan deltage for 2845 kroner. Eneværelsestillæg på 575 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i moderne langtursbus

Frokost lørdag

Treretters menu lørdag

Billet (bedste kategori) til Koncertsalen

Overnatning Copenhagen Island Hotel

Morgenbuffet

Rundvisning Christiansborg Slot

Tilmelding til Læserklubben.