Morder-foredrag på Grauballe Skole

GRAUBALLE Mandag 5. november er der mulighed for at høre om kriminalsager fra en tid, som synes langt væk, når journalist og historiker Henning Frandsen på Grauballe Skole fortæller om storsvindlere, mordere og forbryderbander i Danmark 1900-1960.

Gennem fortællingen om en række spektakulære kriminalsager og forbrydere tegnes et billede af et Danmark på vrangen.

Sagerne omfatter blandt andet Alberti, der har danmarksrekorden i økonomisk kriminalitet, Det borende X, til daglig en udygtig grønthandler, men i fritiden en formidabel pengeskabstyv, Den farlige storforbryder Mozart Lindberg, der var besat af tanken om at udføre den geniale, fuldendte forbrydelse, og Edderkoppen, Svend Erik Hasselstrøm, der løftede sig op på sortbørshandel og fraværet af politi i 1944-45 for at blive en sand mafiaboss. Foredraget kommer også ind på datidens politiarbejde og strafformer.

Foredraget foregår i aulaen på Grauballe Skole og er arrangeret af Gjern Aftenskole.