Ny rangliste udstiller kommuners indsats med at få borgere i job

/ritzau/SN 

Storbyerne, bortset fra Aarhus, ligger længere nede på listen over kommuner, der er gode til at få folk i job

KøBENHAVN Nyborg er bedst til at få ledige væk fra offentlig forsørgelse, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet. Langeland, Fredericia og Stevns ligger i bunden.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fremlægger , der viser, hvor gode kommunerne er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse.

- Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats, siger han.

København ligger nummer 83, Aarhus ligger 39, mens Aalborg ligger 73 og Odense ligger 86.

Beskæftigelsesministeriet har benchmarket kommunerne ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse og sammenholdt det med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår.

I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet.

Silkeborg i bund
Ifølge listen ligger Silkeborg Kommune i bunden.

Silkeborg placerer sig således samlet som nummer 94 ud af landets 98 kommuner.

Beskæftigelsesministeriet mener, at der er omkring 430 millioner kroner at hente, hvis kommunerne får så mange i job, som man kan forvente ud fra indbyggernes sammensætning ifølge ministeriet.

Ministeren påpeger, at det vil lune i kommunekassen og give flere penge til velfærd andre steder, hvis de får flere i job.

- Det er altså både en gevinst for borgerne og kommunerne. Den nye opgørelse går hånd i hånd med større frihed til kommunerne, der er en konsekvens af en politisk aftale, som gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen, siger Troels Lund Poulsen.

Alle ranglister vil blive opdateret hvert halve år, så kommunerne løbende kan se, om de gør fremskridt.

/ritzau/