Voldelig ungegruppe skaber utryghed i Østjylland

Har været forbi Ry, Galten, Skanderborg og andre steder. Politi kan ikke løse problem med uroskabende unge alene

RY/GALTEN En nylig orientering til byrådet i Skanderborg sætter fokus på et problem, der ifølge Børn- og Ungechef Søren Aalund er eskaleret i løbet af det seneste halve år.

Det handler om en gruppe unge, der skaber uro og angiveligt sælger hash i flere østjyske byer. Gruppen består ifølge børn- og ungechefen af cirka 15 unge fra Hørning, Skanderborg og Aarhus, skriver TV2 Østjylland.

Michael Weiss, politiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, bekræfter, at politiet kender til en gruppe unge, der blandt andre byer har skabt ballade og utryghed i Hørning, Galten, Ry, Sdr. Ege og Skanderborg.

- Vi har set nogle personer, der går igen forskellige steder. Der er nogle, vi har mødt flere gange ved flere forskellige lejligheder i flere forskellige byer, siger han til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Det er klart, at det skaber en utryghed, og det er derfor, vi kommer ind i billedet. Hvis man som almindeligt ungt menneske på vej i sportshallen føler sig utryg, så er det uheldigt, og det er ikke sådan, det skal være.

Politiinspektør Michael Weiss vil ikke afvise, at politiet tidligere kunne have gjort en større indsats i forhold til den problematiske gruppe af unge.

- Det er vigtigt, at vi får oplysningerne. At folk ringer til os og fortæller, at der er et problem. Det er ikke et område, vi kan løse alene. Kommunerne er helt centrale, og skolerne, klubberne og SSP-samarbejdet er også en del af det her, siger han til TV2 Østjylland.