Forældre-aften med Clement

Kenneth Husum 

Silkeborg Gymnasium har demokratiaften for både elever og forældre

SILKEBORG Der er demokrati-debat på Silkeborg Gymnasium med tv-vært Clement Kjersgaard mandag 19. november for både elever og forældre.

Det er Silkeborg Gymnasiums Forældreforening, der står for arrangementet, hvor det er elever, der bliver aftenens ordstyrere.

Silkeborg Gymnasium har igennem en længere årrække haft et samarbejde med Clement Kjersgaard og tidsskriftet Ræson om forskelligartede temadage som for eksempel Fremtidens Danmark, Danmark i Europa og det amerikanske præsidentvalg.

Senest har Clement Kjersgaard holdt et oplæg for eleverne på Silkeborg Gymnasium i 2017 med titlen »Er demokratiet i krise« samt i september i år med »Fake news og demokrati«.

Som noget nyt inviteres også forældrene denne gang med til arrangementet med Clement Kjersgaard.

Clement Kjersgaard vil i denne omgang fokusere på, hvilken demokratisk virkelighed den nuværende ungdomsgeneration vil blive en del af - og han vil trække tråde til både dansk og international politik, herunder det netop overståede, tamerikanske midtvejsvalg..

Clement Kjersgaard har tidligere til gymnasiets blad rost eleverne for deres engagement i debatterne om demokrati.

- Det er det ægte demokrati, når de unge får mulighed for at udfordre forskere og politikere på scenen med præcis de spørgsmål, de selv finder vigtigst, sagde han blandt andet.