Art palette and brushes with a lot of colors

Foredrag om mexicansk kunstner

SILKEBORG Det andet foredrag i Ældre Sagen om »Modige Kvinders Kunst« holdes i Medborgerhuset den 8. november. Foredragsholder Brit Vittrup vil her præsentere kunstneren Frida Kahlo (1907-1954) fra Mexico.

Frida Kahlo var som kunstner nærmest ukendt de første 20 år efter sin død. Det blev der heldigvis lavet om på, bl.a. på grund af feminismen i 1970’erne, hvor Frida Kahlos værker kom frem i lyset igen. Hun er frygtløs i sine værker, hvor hun dristigt skildrer den fysiske og følelsesmæssige smerte, som i perioder fyldte hendes liv. Hun er ofte blevet knyttet sammen med surrealisterne, selv om hun ikke opfattede sig selv som sådan; hun malede blot sit liv!!

Det er uundgåeligt, at foredraget også kommer til at omhandle ægtefællen, Diego Rivera - både hans rolle i Frida Kahlos liv og hans kunst. Tilmelding er nødvendig.