Solcelle-anlæg undersøges efter brand

Adam Haff 

Værksted mellem Them og Asklev udbrændte. Årsagen kan ikke fastslås og politiets teknikere skal nu undersøge stedet nærmere

THEM/ASKLEV Brand og Redning blev ved 17-tiden lørdag tilkaldt til en brand på Septrupvej 10 mellem Them og Asklev.

Hos firmaet Midtjysk Træpleje var der opstået brand i et værksted i en gammel staldbygning. Værkstedet på 15-20 kvadratmeter udbrændte og ilden gik også gennem et træloft, hvor den fik fat i lidt af den bærende konstruktion.

I værkstedet var der opsat en inverter, som omformer den strøm, som et solcelleanlæg producerer. I forbindelse med den knap to timer lange slukningsindsats kunne brandårsagen ikke fastlægges.

- Branden er formentlig opstået i nogle elektriske installationer. Vi kan ikke afgøre, om den skulle være startet i solcelle-inverteren, eller et andet sted, siger indsatsleder Allan Riisberg fra Brand og Redning.

Beboerne var hjemme, da branden brød ud. De har forklaret, at de inde i stuehuset hørte et højt knald, hvorefter strømmen forsvandt. Sikringerne blev skiftet, men da de igen sprang, tjekkede beboerne værkstedet og blev opmærksomme på branden.

De ringede 112 og påbegyndte den brandslukning, der var mulig.

I forbindelse med branden revnede en mur. Brandfolkene var nødt til at vælte noget af muren for at sikre, at den ikke væltede ned over dem, fortæller indsatslederen.

Ingen kom til skade ved branden. Politiet frigiver brandstedet, når deres teknikere har undersøgt stedet.