Løgn, lidenskab og champagne – Læserklubben tager til Flagermusen

Lone Henningsen 

Nyd operetteklassikeren Flagermusen i det smukke operahus på Holmen og mød instruktøren Peter Langdal i en eksklusiv introduktion af stykket. Læserklubben tager til København 1.-2. marts

Champagnen flyder og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet.

Vi møder hele systemet oppefra og ned. Den adelige, de nyrige spekulanter fra borgerskabet, konerne, elskerne, de ambitiøse tjenestepiger og statens ubestikkelige embedsmænd - alle lyver og flirter hele tiden og på kryds og tværs.

Den velhavende Gabriel von Eisenstein og hans kone Rosalinde rodes ind i et virvar af lyster og forklædninger. De fester på livet løs hos prinsen, men skæbnen venter ved daggry, hvor regningen skal gøres op. Og så lander tømmermændene ekstra hårdt.

Den eneste person, som hverken lyver eller flirter, er en svært beruset fængselsbetjent.

Da han gennem alkoholtågerne erfarer sandheden om de rige, har han ingen anden udvej end at drikke sig mere fuld, måske for at komme på niveau med den samling galninge, der befolker hans fængsel.

Musiskdramatisk talent
Turen går til København og til Operahuset på Holmen, hvor den mest spillede operetteklassiker Flagermusen opføres i en festlig og sprudlende version, instrueret af Peter Langdal.

Alt kan ske, når Peter Langdal på sædvanlig veloplagt vis udfolder sit særlige musiskdramatiske talent, med alt, hvad remmer og tøj kan holde, sammen med nogle af Det Kongelige Teaters bedste sangere og skuespillere.

Bureauet Koncertrejsen er teknisk arrangør når Læserklubben tager til København fredag morgen 1. marts fra Herning, Ikast og Silkeborg fra formiddagen af.

Kaffe og rundstykker serveres i bussen og vi når også en frokostsandwich inden bussen er fremme ved Copenhagen Admiral Hotel.

Historisk hotel
Hotellet er firestjernet og har foruden en perfekt central beliggenhed også en ret bemærkelsesværdig historie.

Det er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været centrum for fantastiske og markante begivenheder og myldrede allerede i 1700-tallet af aktivitet.

Pakhuset udgjorde nemlig hjertet i skibsfarten til og fra hele verden. Huset har været vidne til og overlevet en lang række begivenheder gennem tiden.

Branden på Christiansborg brød ud i 1794 og blandt de københavnere, der mistede deres bolig i branden, var også kongefamilien, som efterfølgende var nødsaget til at flytte fra Christiansborg og ind på Amalienborg. Dette resulterede i et naboskab mellem pakhuset og kongefamilien, der eksisterer den dag i dag.

»Slaget på Reden« udspilledes i 1801 så at sige uden for vinduerne af pakhuset. Blot seks år senere var bygningen vidne til englændernes ubarmhjertige bombardement af København.

Klokken 16.30 kører vi til det smukke operahus på Holmen.

Kun for os
Vi har, som noget ganske unikt og kun for vores deltagere, fået instruktøren Peter Langdal til at introducere os for forestillingen.

Herefter går vi i restauranten »Kost og Mask«, der ligger øverst i Operahuset og er inspireret af teaterverdenens udtryk for prøven, hvor hele ensemblet er iført kostumer og har anlagt masker. Restauranten drives af Meyers og vi nyder en velsmagende middag inden forestillingen.

Har du lyst vil der være mulighed for også at høre Det Kongelige Teaters egen introduktion til forestillingen klokken 19.

Klokken 19.30 begynder forestillingen og vi har billetter i bedste kategori.

Cirka klokken elleve når forestillingen er slut, kører bussen tilbage til hotellet.

Lørdag er der skøn morgenbuffet og så kan du selv bestemme, hvad der skal ske.

Du kan nyde København på egen hånd eller du kan tage med rejselederen til Rosenborg Slot og se på kronjuvelerne (pris for udflugten er 350 kroner inklusiv frokost. Udflugt og frokost skal bestilles sammen med rejsen).

Udflugt til Rosenborg
I forlængelse af Flagermusen og dens beskrivelse af livet på toppen i samfundet, tager vi tilbage i tiden og ser på, hvordan de kongelige indrettede sig på Christian IV’s tid. Vi skal besøge et af landets bedst bevarede renaissanceslotte og opleve, hvordan datidens største kongelige byggematador indrettede sit sommerslot i Kongens have i hjertet af København.

Med til denne tur hører naturligvis også et besøg i Christian IV’s kunstkammer, hvor blandt andet kronjuvelerne opbevares.

Efter besøget indtager vi en let frokost på en af Københavns hyggelige caféer, hvorefter vi vender tilbage til hotellet og turen går tilbage mod Midtjylland.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 2995 kroner per person i dobbeltværelse. Normalprisen er 3195 kroner. Ingen tillæg for eneværelse.

Prisen inkluderer:

Buskørsel

Rejseleder Peter Bæk

Morgenkaffe og rundstykker

Frokostsandwich

Overnatning på Copenhagen Admiral Hotel

Introduktion ved Peter Langdal

Middag i KOST & MASK

Billet til Flagermusen (bedste kategori)

Bustransfer operahuset t/r

Morgenbuffet

Tilmelding til Læserklubben.