Endnu en dag med problemer i stort lyskryds

Benedikte Storgaard Clausen 

For tredje gang inden for få dage var lyskryds midt i Silkeborg nede torsdag eftermiddag. Eniig oplyser, at de arbejder på at finde fejlen

SILKEBORG (Opdateret 16.54) Trafikken i Østergade-krydset midt i Silkeborg var torsdag eftermiddag udfordret af et trafiklys i udu.

Det var dermed tredje gang, Midtjyllands Avis inden for få dage kunne konstatere, at det, der burde lyse rød, gul og grøn, var helt i sort.

Udover torsdag eftermiddag, var lyskrydset også nede mandag og tirsdag eftermiddag. Desuden har avisen hørt fra flere, at der har været tilfælde udover de tre gange.

Det er Eniig, der står for driften af lysreguleringen. Henrik Højlund Christensen, der er presseansvarlig, oplyser, at selskabet er opmærksom på det gentagne problem.

- Vi har haft folk derude, som har fejlsøgt. Tilsyneladende har man ikke fundet fejlen, siger Henrik Højlund Christensen.

Han forklarer, at problemet formentlig skyldes en periodisk fejl, og at den slags fejl kan være svære at løse, fordi man ofte først kan agere, når fejlen er opstået - og at fejlen har det med at komme igen andre steder, selvom den måske er løst.

- Men det er selvfølgelig noget, vi har fokus på, og vi gør, hvad vi kan for at rette fejlen, siger Henrik Højlund Christensen.