SIF siger farvel til skadesplaget duo

Mathias Hove Andersen 

Årets sidste hjemmekamp bliver brugt til at sige farvel til Alex og Marcus Johansson. Spillerne blev aldrig en succes i SIF

FODBOLD Søndag eftermiddag spiller Silkeborg IF årets sidste hjemmekamp før vinterpausen, og inden opgøret mod Fremad Amager uddeles der blomster til brasilianske Alex og svenske Marcus Johansson.

Begge spillere stopper ved årsskiftet efter kontaktudløb, og SIF-ledelsen har i længere tid indikeret, at aftalerne med angriberen og midtstopperen ikke ville blive forlænget.

Alex kom til SIF i sommeren 2017, men pådrog sig en korsbåndsskade ved selvtræning inden sæsonstarten. Uheldet betød, at det første år gik med genoptræning og et par følgeskader.

I dette efterår har Alex været fit, men indkøbene af Shkodran Maholli og Ronnie Schwartz sendte brasilianeren ned i hierarkiet. Angriberen er blot noteret for fem kampe for SIF - inklusiv en enkelt i Superligaen.

- Jeg vil gerne sige tak til alle - spillere, stab og alle ansatte i klubben. Alle har støttet mig undervejs, og det har været let at falde til. Selv om jeg indledte mit ophold med en skade, har jeg fået støtte hele vejen, og især Michael Larsen (SIFs fysioterapeut, red.) og Kaspar Saxtrup (klubbens holdlæge, red.) var en stor støtte i de første svære måneder, siger Alex.

- Jeg er ked af, at det ikke blev til mere, og jeg ville gerne have vist fansene mere, men jeg gjorde mit bedste hver eneste dag til træning. Klubben hentede nye spillere ind til angriberpositionen, og det forstår jeg, men det gjorde det svært for mig at komme på holdet. Jeg rejser fra Silkeborg med gode minder - også udenfor banen, hvor jeg og min familie har mødt mange rare mennesker, siger Alex, der er i kontakt med en af Rio-klubberne i hjemlandet om en kort kontrakt i foråret.

Marcus Johansson fik kun seks måneder i SIF, og tiden i klubben var præget af skader. Han nåede aldrig at få debut.

- Jeg har fået god støtte og hjælp af klubbens fys-team, og nogle gange er det bare »bad luck«. Skader opstår, og det er ikke nogens fejl. Man kan ikke gøre så meget ved det, men alle erfaringer lærer man af - også denne i Silkeborg. Hvad fremtiden byder, på ved jeg endnu ikke. Det er kun november, så tiden må vise, hvad der sker, siger han.