Partier vil støtte cykelbusser i Silkeborg

Kenneth Husum 

En halv mio. kr. er afsat til lokale cykelbusser

SILKEBORG Et forslag om cykelbusser i Silkeborg blev droppet i august, fordi det var for dyrt, men nu er en kreds af partier på Christiansborg klar til at sende penge til Silkeborg for at sætte skub i et projekt, der skal gøre det nemmere at få cyklen med bussen.

Det er penge fra en pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, som Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Radikale vil bruge på cykelbusser.

Det fremgår af et brev til transportministeren om udmøntning af den statslige pulje.

Partierne støtter cykelbusprojektet med 486.250 kr. Det sker på baggrund af en anbefaling fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Silkeborg Kommune har sammen med styrelsen undersøgt, om der er interesse for at få bedre mulighed for at kombinere bus og cykel. Og det var der i Gjessø, Funder og Sejs-Svejbæk, der var de tre områder, hvor muligheden for en cykelbus blev undersøgt i første omgang. Til gengæld viste forundersøgelsen også, at det ville blive for dyrt at gennemføre i den model, der i første omgang var lagt op til.

Folketingsmedlem Thomas Jensen (S) håber, at statstilskuddet kan hjælpe cyklerne med busserne alligevel.

- Jeg er glad for at et projekt, som kommunen havde droppet på grund af økonomien nu får et stort beløb fra partierne bag »Bedre og billigere kollektiv trafik«, siger Thomas Jensen.

- Det skal være nemt for borgerne fra oplandet for eksempel at tage cyklen med i bussen den ene vej og så cykle den anden vej. Det er både godt for den enkelte, for miljøet og kan forhåbentligt være med til at mindske trængslen i midtbyen for os alle, fordi flere vil tage bussen og cyklen og dermed vil der være færre biler i myldretiden, siger Thomas Jensen.