Seneste nyt: Unge sættes i forbindelse med stenkast fra motorvejsbro

Adam Haff 

Vidner har set nogle unge mennesker på anslået 13-15 år på den ene motorvejsbro

SILKEBORG Nogle unge mennesker, som blev set på motorvejsbroen ved Ansvej/Nørreskov Bakke afkørslen klokken 08 i morges, har muligvis noget med stenkastene at gøre.

- Føreren af køretøjet så tre unge mennesker på anslået 13-15 år på broen. Men om de har noget med sagen at gøre, ved vi ikke. Der er ikke meldinger om, at de unge skulle have kastet noget, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Han oplyser, at lastbilen kørte mod vest. Den blev ramt af en større sten, som efterfølgende blev fundet på vejen. Det drejer sig om en sten på cirka fem gange fem centimeter.

- Chaufføren havde fornemmelsen, at stenen var blevet kastet, siger politikommissæren.

I forbindelse med at en bil blev ramt af sten ved motorvejsbroen ved Resenbro-afkørslen er der ikke oplysninger om, at nogen skulle være set på gerningsstedet.

Her var det en personbil, der kørte mod vest, som fik flækket forruden tre steder.

Den store sten, som blev fundet ved Ansvej/Nørreskov Bakke-afkørslen har politiet sikret og den skal undersøges nærmere for eventuelle dna-spor.

Men ellers er det sparsomt, hvad politiet har af oplysninger på nuværende tidspunkt:

- Vi vil naturligvis meget gerne tale med de unge mennesker, som er set i forbindelse med det første stenkast. Vi vil gerne vide, om de har set noget. Om ikke andet vil vi tale med dem for at kunne udelukke dem fra sagen, siger politikommissæren.

Umiddelbart før Silkeborg motorvejen åbnede blev der kastet en sten mod en vagtmand, der i bil førte tilsyn med byggeriet.

Dengang havde politiet fat i en gruppe unge mennesker på 15-18 år. De blev sigtet i sagen, men siden hen blev sigtelserne frafaldet.

Bent Riber Nielsen mener ikke umiddelbart, at den gamle sag har noget med mandagens stenkast at gøre.