Musikkorps med amerikansk dirigent

Koncert med Prinsens Musikkorps i bilhuset Per B fredag aften

MUSIK Flere store amerikanske komponister er på programmet, når Prinsens Musikkorps inviterer til Thanksgiving-koncert i bilhuset Per B fredag aften.

Koncerten bliver ledet af den amerikansk dirigent Michelle Rakers.

Der er lagt op til en musikalsk smuttur til den anden side af Atlanten, hvor især et musikalsk fyrtårn vil blive introduceret. 2018 er således 100-året for den amerikanske komponist og dirigent Leonard Bernsteins fødsel. Og koncertens dirigent, Michelle Rakers, har et helt særligt forhold til netop Leonard Bernstein.

- Han var et musikalsk fyrtårn på især den amerikanske musikscene, fordi han rakte ud til mange forskellige publikumsgrupper, både unge og gamle. Leonard Bernstein forstod at bygge bro mellem genrerne, blandt andet mellem jazz og klassisk musik. Han skrev samtidig lyttevenlig musik så som musicalen »West side story«, men også mere komplekse værker, siger Michelle Rakers.

Hun har i 14 år været dirigent i det anerkendte amerikanske orkester »The President’s Own« United States Marine Band samt »Marine Chamber Orchestra«.

Ud over en række amerikanske klassikere er der masser af god dansk musik på programmet, samt et par marcher fra Prinsens Musikkorps nyeste cd »Sound of Freedom«, som er en samling af Nato’s flyvevåbens marcher.