22-årig amok mod familie og politi

Kenneth Husum 

Det gik ud over familie, politi og biler, da påvirket 22-årig begik vold og hærværk

SILKEBORG En 22-årig mand fra Silkeborg gik torsdag aften omkring kl. 21.30 amok mod flere familiemedlemmer, politiet og flere biler.

Det foregik i første omgang på Vesterbrogade, hvor den 22-årige opsøgte et familiemedlem, der også er 22 år.

Han ville indenfor for at ryge en cigaret, men blev afvist af familiemedlemmet.

Den 22-årige var påvirket og psykisk ude af balance, og han vendte lidt senere tilbage med et koben.

Han slog familiemedlemmet fem-seks gange med kobenet. Tre eller fire af slagene ramte den anden i baghovedet eller på siden af hovedet.

Overfaldet fortsatte på gulvet, hvor den 22-årige gav den anden flere knytnæveslag.

Balladen alarmerede to plejeforældre, der bor på samme adresse. Den 60-årige mand blev slået i ansigtet og den 61-årige kvinde fik kastet en cykelanhænger efter sig, der ramte hende på benet.

Den 22-årige forlod derefter adressen. Udenfor begik han hærværk mod to biler, der blandt andet fik sparket sidespejle af.

Politiet fandt den 22-årige på Drewsensvej, og da han så politipatruljen, gik han amok mod politibilen, som han sparkede til flere gange. Han løb derefter væk, og en af betjentene fulgte efter ham.

Den 22-årige standsede op og vendte sig med knyttede næver mod betjenten. Han gik frem mod betjenten, der trak sin peberspay for at standse den 22-årige.

Han blev derefter kørt til stationen, men var stadig meget ophidset. I et ventetrum begik han igen hærværk, hvor der blev smadret en lampe.

Politiet måtte derefter flytte ham til detentionen og undervejs kom den 22-årige med flere trusler. Han sagde blandt andet, at betjentene skulle dø og at han ville begrave dem.

Den 22-årige er blevet tilset af en læge. Han har brækket en storetå, formentlig i forbindelse med de spark, som han har givet flere biler.