Drenges leg på motorvejen skabte frygt

Adam Haff 

Politiet fik mandag anmeldelser fra flere bilister, som frygtede, at børn var stenkastere. Det var de ikke

SILKEBORG To drenges leg på motorvejen i Hårup mandag eftermiddag udløste flere anmeldelser til politiet.

Klokken 13.13 blev der slået alarm. Bilisterne fortalte politiet, at børnene løb på motorvejsbroen ved Purhusvej i Hårup. Der var også meldinger om, at de løb frem og tilbage på motorvejen.

Politiet rykkede hurtigt ud til stedet, hvor de fik fat i en 12-årig dreng fra Ry og en 13-årig dreng fra Silkeborg.

Der kom også en lærer til stedet. Det viste sig, at de to drenge havde haft en dårlig dag i skolen. Og de var så taget hen til området og var begyndt at lege.

- Den seneste tids sager om stenkast på motorveje taget i betragtning skabte det bekymring, at børnene legede på broen og på motorvejen, siger politikommissær Jeppe Holgersen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Drengene fik at vide, at de ikke måtte færdes på motorvejen, og at selv uskyldig færden på motorvejsbroer kan vække bekymring:

- Det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen tegn på, at de skulle have kastet med noget. Bilisternes anmeldelser gik alene på drengenes færden. Vi fik ingen anmeldelser om stenkast, siger politikommissæren.

Mandag 19. november fik en lastbil knust forruden af sten kastet fra broen ved Søholt. En bilist opfattede også, at der blev kastet noget mod en personbil ved Resenbro-afkørslen i Skærbæk.

Nogle unge på anslået 13-15 år blev set løbe væk i forbindelse med stenkastet mod lastbilen. Politiets efterlysning af de unge har ikke båret frugt.

Jeppe Holgersen understreger, at de to drenge ikke sættes i forbindelse med sagerne om stenkast.