Orange aktion mod vold

SILKEBORG Torvet i Silkeborg bliver fyldt med orangeklædte kvinder den 1. december om formidagen, når de lokale Soroptimister går i aktion for at støtte kampagnen Stop Vold mod Kvinder.

Soroptimisterne håber, at rigtigt mange vil vise deres støtte til at stoppe vold mod kvinder ved at tage orange halstørklæder, jakker eller andet orange på og møde op på Torvet, hvor man også kan varme sig med en kop kaffe og en cupcake.

Den orange farve symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsudsatte kvinder og er den internationale farve for FN-kampagnen »Stop vold mod kvinder«. Der er god grund til at sætte fokus på problemet. 33.000 danske kvinder bliver hvert år udsat for partnervold, og landets krisecentre modtager hvert år 2000 kvinder.

Hver 10. unge pige i Danmark under 24 år har været udsat for kærestevold.

På verdensplan bliver en ud af tre kvinder udsat for fysisk eller seksuel vold i deres levetid.