På march for julemærkehjemmene

Resenbro er et af de 66 startsteder landet over for julemærkemarchen

RESENBRO Juletraditionen tro er Resenbro startsted for Julemærkemarchen på Silkeborg-egnen. Det er også en helt fast tradition, at Skægkær Blæserne er med i spidsen, når de første deltagere søndag morgen drager ud på ruterne. Der er fuld musik fra starten ved Resenbrohuset og frem til Solbo.

Igen i år kan der vælges mellem ruter på 5 og 10 km. Ruterne varieres fra år til år, deltagerne kommer altid ud i smuk natur, og i år går ruterne desuden ind over Jyllandsringen.

Børn får hjælp
Sidste år deltog der på landsplan 16.500 vandrere og løbere i Julemærkemarchen, og der var startsteder 66 forskellige steder i landet. Overskuddet går til Julemærkefonden, der driver landets fem Julemærkehjem. På hjemmene får op mod 1000 børn mellem 7 og 14 år hvert år får hjælp til et bedre liv. Børnene har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget.

Deltagerne kan vælge mellem startkort med medalje eller uden medalje, og i år er der desuden mulighed for at købe en speciel startpakke, hvor der indgår fire skrabelodder med mulighed for gevinst.

Efter - eller før - marchen kan deltagerne eventuelt besøge årets julemarked i Resenbrohuset. Markedet er arrangeret af Resenbro U.I.F.’s Støtteforening.

Der er mulighed for at købe dekorationer samt pølser, gløgg og æbleskiver.

Julemanden kommer på besøg kort før middag og har lovet, at han har lidt godt med i sækken til uddeling.

Endvidere er der boder med blandet andet brugskunst.