Italiensk cafestemning på Nygade

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Efter et par måneders tilløb, renovering og istandsættelse har familien Valentini slået dørene op til Cappuccio på Nygade

SILKEBORG Væggene er tilnærmelsesvis holdt i farver, der læner sig op af det italienske flag.

En lille farverig scene udsmykket og flankeret med dukketeaterdukker lokker til optræden, og bag baren og i køkkenet høres livlige italienske stemmer, der danner bagtæppe til cafeens underlægningsmusik. Den er blottet for enhver antydning af moderne poptoner og tager i stedet sit udgangspunkt i europæisk musikkulter, som den lød i første halvdel af 1900-tallet.

Menukortet byder på traditionel cafekaffe suppleret med hjemmegjort kager og tapas, som tager sit afsæt i støvlelandets kulinariske traditioner, skabt med ægte moderlig kærlighed.

Fra Sardinien til Silkeborg
For det er italienske Fulvia Valentini, der akkompagneret af sin mand Alessandro og sønnen Andrea, sørger for den autentiske servering, som den kommer til udtryk i Cappuccio.

Familien sagde for fire år siden farvel til italienske Sardinien, pakkede deres kufferter, iførte sig varmt tøj og fløj til Danmark, hvor de fra Kastrup tog toget til Silkeborg.

Her har de siden skabt en levevej med cafeen Cappuccio, der efter to et halvt år på Frederiksberggade, nu er genåbnet på Nygade.

- Frederiksberggade var ikke den bedste beliggenhed, og vi kunne se, at vi med den nye vej gennem skoven, ville blive udfordret. Så vi var nødt til at finde en løsning, siger Andrea Valentini,

Løsningen blev et stort lejemål på Nygade, hvor familie, venner og bekendte de sidste par måneder, har arbejdet på at renovere og indrette cafeen.

- Vi er meget tilfredse. Både som det ser ud og i forhold til opbakningen. Vores faste kunder kommer, men vi har også fået nye kunder, siger Andrea.