Lokal fotograf foreviger Silkeborgs 141 nationaliteter

Benedikte Storgaard Clausen 

Helle Ejskjær laver i forbindelse med sit jubilæum en fotoudstilling, hvor hun viser mangfoldigheden i Silkeborg Kommune. Avisen er en del af projektet

SILKEBORG Det er et ambitiøst projekt, den lokale portrætfotograf Helle Ejskjær har kastet sig over.

Det viser sig, at der bor ikke færre end 141 forskellige nationaliteter i Silkeborg Kommune, og dem vil Helle Ejskjær gerne i kontakt med.

Hendes ambition er nemlig at lave en fotoudstilling, der skildrer mangfoldigheden i forbindelse med sit 25 års jubilæum i midten af januar.

- Inden jeg blev portrætfotograf, når jeg var ude at rejse, kunne jeg godt lide at sidde og kigge på forskellige ansigtstræk og se, hvor folk kom fra. Der ligger en interessant forskellighed i, hvordan vi ser ud, siger Helle Ejskjær.

En udfordring
Hun er klar over, at det kan blive en udfordring at få kontakt til - og dermed fotografere - alle 141 nationaliteter.

- Der er mange af nationaliteterne, der kun er repræsenteret med én person her i kommunen. Så nu ser vi, hvor mange forskellige det lykkes at få med, siger Helle Ejskjær.

Avisen spiller aktivt med
Midtjyllands Avis medvirker også i Helle Ejskjærs projekt. Avisen vil blandt andet stå for et lille interview i forbindelse med portrætfotografierne.

- Helle Ejskjærs ide er både sjov og ambitiøs, og da hun henvendte sig for at høre, om det var noget for os at være en del af, var vi ikke i tvivl. Vi er sikre på, at hendes professionelle billeder og vores tekster om de mange mennesker kommer til at klæde hinanden og gøre jubilæums-udstillingen endnu mere interessant, forklarer Hans Krabbe, der er avisens chefredaktør.

Planen er, at projektet skal ende med en stor. udendørs udstilling til sommer, ligesom det vil være muligt at opleve resultatet i Midtjyllands Avis.

Du kan deltage i udvælgelsen ved at sende en mail til [email protected] med information om navn, alder, nationalitet, samt hvornår du kom til Danmark, og hvad årsagen var til, at du forlod dit fødeland. Nævn også gerne job og fritidsinteresser og vedsend et billede af dig selv.