Tyv stjal Sørens computer med speciale få dage før vigtig eksamen

Pia Egeberg 

Studerende fra Gjern udlover dusør, efter hans computer med fire års noter og afsluttende speciale i aftes blev stjålet fra hans bil på Papir-fabrikken med kun få dage til eksamen

SILKEBORG Det havde været en hyggelig tur i biografen i Silkeborg torsdag aften, men hyggen forsvandt brat, da 33-årige Søren Christiansen fra Gjern bagefter kom ud til sin bil, der var parkeret bag Fitness World på Papirfabrikken.

En tyv havde smadret ruden og stjålet både hans sportstaske og rygsæk. I rygsækken var Søren Christiansens computer - med fire års notater og hans kandidat-speciale. Noterne skal han bruge på torsdag til sin eksamen. Specialet skal afleveres i begyndelsen af januar.

Jeg græd
- Jeg begyndte direkte at græde. Computeren er værdiløs for andre, men den er ekstremt vigtig for mig, fordi jeg er ordblind og har en masse hjælpeprogrammer på den. Samtidig er fire års materiale og mit speciale nu også væk. Det tager mig længere tid at skrive et speciale, fordi jeg er ordblind, og jeg kan ikke nå at skrive en ny opgave inden januar. Samtidig kan jeg ikke læse op til eksamen på torsdag, fordi jeg mangler programmerne. Jeg er rigtigt ked af det, siger en frustereret Søren Christiansen, der studerer international business administration på Syddansk Universitet.

Søren Christiansen har bedt om hjælp på de sociale medier og udlover en dusør på 8000 kroner for at få sin computer tilbage.

- Jeg håber virkelig, at det lykkedes. Mange har skrevet til mig, hvorfor jeg ikke lavede en back-up. Men sket er sket, og det kan man altid tænke på bagefter. Jeg plejer at passe godt på den og have den på mig hele tiden. Men lige i går havde jeg ikke, fordi jeg tog i biografen, så det er bare rigtigt ærgerligt, siger han.

De næste par dage skal Søren Christiansen til at finde ud af, hvad han kan gøre.

I forhold til eksamen på torsdag har han prøvet at skrive til sine medstuderende for at høre, om de har nogle noter, han kan låne.

Hvad angår specialet i januar, er han knap så fortrøstningsfuld.

- Hvis ikke jeg får computeren tilbage, ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre. Så ender det nok med, at min eksamen må udskydes til engang i efteråret. Jeg skal i kontakt med skolen for at finde ud af, hvad der skal ske. Samtidig skal jeg have købt en ny computer og fundet mig nogle nye hjælpeprogrammer, siger Søren Christiansen, der vil tage en tur forbi Papirfabrikken for at se, om gerningsmanden eventuelt har smidt tasken fra sig.

Jul i USA
Udover computeren blev også Søren Christiansens pas stjålet. Han skal nu i en fart anskaffe sig et nyt, for det er meningen, at juleferien skal holdes i USA.

På trods af modgang håber han alligevel, at han får en god jul.

- Jeg er virkelig ked af det, men jeg håber, at det hele nok skal gå, siger han.