Ballade med fyrværkeri på Lupinvej

Adam Haff 

Politiet blev i weekenden tilkaldt til Lupinvej og Resedavej, hvor drenge ramte hundelufter med fyrværkeri og generede beboere

SILKEBORG Politiet blev ad flere omgange lørdag og søndag tilkaldt af beboere, som var utrygge ved drenge og unge mænd, som gik rundt og skød fyrværkeri af.

Ved 17-tiden lørdag modtog politiet den første anmeldelse om at en gruppe unge mænd fyrede skyts af på arealet mellem Resedavej og Lupinvej.

En anmelder oplyste, at gruppen havde ramt en hundelufter med fyrværkeri. Da politiet kom stak seks unge mænd af.

19.45 fik politiet en ny anmeldelse om, at nogle i en gruppe på seks-syv unge skød skyts af og blandt andet havde skudt fyrværkeri mod en vinduesrude på Lupinvej.

Politiet kom igen til stedet. Og denne gang lykkedes det patruljerne at få fat i fire drenge i 10-14-års alderen. Drengene hævdede, at det ikke var dem, som lavede ballade i området.

De blev tilbageholdt. Politiet bad deres forældre om at komme til stedet og hente deres børn.

- Det er jo et forældreansvar at man taler med sine børn om, at man skal opføre sig ordenligt. Vi vil gerne henstille til at man hjemme ved middagsbordene i familierne får vendt, hvordan man skal begærde sig, siger politikommissær Bent Riber Nielsen.

Drengene var under den kriminelle lavalder og ingen blev sigtet for noget.

Søndag aften var den gal igen. Klokken 19.45 blev politiet tilkaldt, fordi en gruppe unge mænd fyrede fyrværkeri af i en opgang på Lupinvej. I Lupinvej 88 smed ukendte gerningsmænd fyrværkeri ind ad brevsprækken til en lejlighed. Politiet rykkede ud, men fik ikke fat i ballademagerne.

Bent Riber Nielsen oplyser, at det også lykkedes for en gruppe unge at stikke af, da politiet klokken 22 blev tilkaldt nok en gang, fordi de opholdt sig i en kælder på Lupinvej 70. I følge anmeldelsen lavede de larm og skabte en utryg atmosfære for beboerne.