Ingen julefred for otte skyldnere: Alle anholdt og fragtet til fogedretten

Adam Haff 

Politiet anholdt tirsdag morgen otte borgere rundt omkring i Silkeborg og kørte dem i samlet flok til fogedretten

SILKEBORG Selv om julefreden så småt er ved at sænke sig over det ganske land, så skal dårlige betalere ikke forvente, at højtiden giver dem helle.

I modsætning til staten, som netop har eftergivet knap en halv million borgere en gæld til det offentlige på 5,8 milliarder kroner, så er der ingen kære mor, når man skylder firmaer eller andre penge.

Tirsdag morgen kørte politiet hjem til otte borgere rundt omkring i Silkeborg. Mænd og kvinder blev anholdt og taget med ind på politistationen.

Da der var samling på tropperne kørte politiet dem i en bus op til byretten i Viborg, hvor de én for én blev sat til at tale med fogedretten, da den åbnede klokken 9.

Fælles for de mange anholdte er, at de har et udestående med en kreditgiver, som ikke via sædvanlige procedurer har kunnet få mellemværendet klaret.

Derfor har de bedt politiet om fysisk at bringe de påståede skyldnere til stede i fogedretten, som tager sig af betalingssager.

Selv om man mener, at et betalingskrav er forkert, skal man reagere, når fogedretten indkalder til et møde, og det havde de otte borgere ikke gjort.

- Vi vil i den kommende tid følge op på disse sager. Vi har en større bunke af sager liggende, og man kan forvente, at vi dukker op, hvis man ikke selv tager kontakt til fogedretten, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Gårsdagens anholdelser skete alle på bopælen. Politiet har også mulighed for at anholde folk på deres arbejde.