Tidligere folketingsmedlem ny direktør i regionen

Jesper Rosenquist 

Efter otte år som direktør i henholdsvis Lego Group og Grundfos skifter Pernille Blach Hansen spor og vender tilbage til offentlig topledelse

POLITIK I midten af februar sætter Pernille Blach Hansen sig i direktørstolen for Region Midtjylland. Det står klart, efter Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt indstillingen fra et enigt bedømmelsesudvalg.

Pernille Blach Hansen har erfaring med ledelse i både den politiske verden, den offentlige sektor og i det private erhvervsliv.

Regionen bliver i familien
Desuden er hun datter af Bent Hansen, der sad på formandsposten i Regionsrådet for Socialdemokratiet fra 2007 til december 2017.

Her valgte Bent Hansen at trække sig tilbage og overlade formandsposten til kollegaen Anders Kühnau (S).

Hun har de seneste to år arbejdet som seniordirektør i Lego Group med at realisere koncernens ambition om kun at anvende bæredygtige materialer. Før dette arbejdede hun i Grundfos som group vicepresident for kvalitet og bæredygtighed.

Udover en karriere i den private sektor har Pernille Blach Hansen fireethalvt års erfaring som direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune.

- Den kommende regionsdirektør har en spændende og relevant profil, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland og uddyber:

- Hun har erfaring fra både den private og den offentlige sektor, og jeg er sikker på, at hun kan løfte opgaven som regionsdirektør med respekt for de særlige betingelser, der kendetegner politisk ledede organisationer. Samtidig er jeg lige så sikker på, at hun kan bidrage med nye perspektiver på strategi og ledelse, siger han.

Et spændende arbejde
Pernille Blach Hansen ser frem til at være med til at realisere Region Midtjyllands visioner.

- Jeg vil bidrage til, at vi finder de bedste løsninger med den højeste kvalitet til gavn for borgerne. Samtidig er det vigtigt for mig, at Region Midtjylland fortsat er en arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til og mulighed for at yde deres bedste. Det bliver rigtigt spændende at arbejde med, siger hun.