Unge kastede sten mod politifolk

Adam Haff 

17-årig mand anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet på Resedavej

SILKEBORG Det kogte over for en gruppe mænd, da politiet onsdag eftermiddag var på patrulje på Resedavej i Silkeborg.

En gruppe på seks-otte mænd kastede sten mod to politifolk og råbte skældsord. Fire mænd blev sigtet for forskellige lovovertrædelser.

- Der blev kastet flere sten, og vi identificerede en 17-årig ung mand som en af stenkasterne. Han forsøgte at løbe væk, men vi fik fat i ham og foretog en anholdelse. Manden blev sigtet for forsøg på vold mod tjenestemand i funktion ved at kaste med sten, siger politikommissær Bent Riber Nielsen.

Heldigvis blev politifolkene ikke ramt af kasteskytset.

Der er en del problemer i kvarteret omkring Resedavej og Lupinvej. I weekenden spredte unge utryghed ved at fyre fyrværkeri af. I enkelte tilfælde blev nytårsskytset anvendt mod andre.

Politiet oplyste, at en person, der luftede en hund, blev ramt af noget skyts. En beboer fik smidt tændt fyrværkeri ind ad brevsprækken. Der blev også fyret krudt af i en opgang og skudt fyrværkeri mod en vinduesrude.

I forbindelse med politiets tilstedeværelse i går blev en 33-årig beboer sigtet for at ryge en joint i en kælderskakt. Manden havde også lidt skunk på sig.

En 17-årig mand blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fordi han råbte skældsord efter politifolkene. En 30-årig mand ville ikke forlade området, da politiet bad ham om det. Han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Manden gik, men vendte tilbage til stedet igen, og så blev han tildelt nok en bøde - nemlig for ikke at have tilstrækkeligt lys på sin cykel.

Politiet ser med stor alvor på, at politifolk blev angrebet med sten og den utryghed, som nogle enkelte borgere skaber i boligområdet.

- Det her er ved at eskalere i en grad, som vi ikke kan acceptere. Sådan en adfærd med vold og støjende adfærd gør naturligvis andre beboere bekymret. Det fører ikke noget godt med sig. Der er kun en taber i det her, og det er boligområdet, siger politikommissæren.

Han fortæller, at politiet i denne tid er ekstra opmærksom på balladen på Lupinvej og Resedavej, og at borgerne kan forvente at se mere politi i området.

Nogle af onsdagens ballademagere var voksne mænd, men nogle gange er det børn og unge, som skaber utryghed.

- Vi beder alle forældre om at tage en snak med deres børn om, hvordan man bør opføre sig. Forældre har et ansvar for deres børn, siger Bent Riber Nielsen.