Læserklubben nyder kulturelle og skønne dage i Warszawa

Lone Henningsen 

Dramatisk historie og fantastisk arkitektur vil vi blandt meget andet møde i Polens hovedstad på rejsen som foregår i en forlænget forårsweekend, 9.-12. maj

Warszawa er en utrolig spændende by med en dramatisk historie. Byen er ofte ikke første valg, når man skal bestemme rejsemål, men det er faktisk ærgerligt.

Warszawa er ikke kun den polske hovedstad og landets største by, men også en by, som hurtigt implanterer nye og friske ideer. Den blev genopbygget efter at være blevet bombet sønder og sammen under Anden Verdenskrig, og at den gamle bydel blev genopført i samme gamle stil, sikrede den en plads på Unesco’s Verdensarvliste. Vi møder også landets bedste arkitektoniske løsninger, mange gode restauranter, et væld af historiske seværdigheder, hvor Kulturpaladset, den gamle bydel og Kongeslottet hører til blandt de mest populære.

Ans Rejser er teknisk arrangør, når vi torsdag 9. maj flyver med Wizzair direkte fra Billund til Warszawa om aftenen med ankomst til hotellet sidst på aftenen.

Ophold på det centraltbeliggende Hotel Gromada Centrum. Hotellet ligger 400 meter fra den berømte gade Nowy Swiat, som går til Kongeslottet og den gamle by, samt 1000 meter fra Kulturpaladset. Se mere på gromada.pl/hotelwarszawa-centrum

Den store byrundtur
Fredag tager vi på en tur i byen, hvor vi kommer forbi St. Johns Cathedral, den gamle bydel, Nowy Swiat, Holy Cross Church, hvor Frédéric Chopins hjerte er muret ind i en af søjlerne, gør et stop ved parlamentet, og tager en kort gåtur igennem Lazienki Park, hvor det berømte palads »Palace on the Water« er beliggende.

Vi tager også ind og ser Kongeslottet, der er et barokslot og beliggende ved indgangen til den gamle bydel. Slottet er på Unesco’s liste over verdens kulturarv. En lokalguide viser os rundt på slottet. Hen på eftermiddagen slutter vi byrundturen af, hvorefter resten af tiden er på egen hånd, indtil vi mødes til aftensmad på hotellet.

En jødisk dag
Lørdagen indleder vi med et besøg i Nozyk-synagogen, der blev bygget i perioden 1898-1902 og måtte restaureres efter Anden Verdenskrig. Synagogen bruges stadig, og blandt andet The Warsaw Jewish Commune holder til her.

Så går turen til den jødiske kirkegård, som er en af de største jødiske kirkegårde i Europa. Her er over 250.000 gravsten samt en massegrav for ofrene fra Warsaw Ghetto, der var den største af de jødiske ghettoer under krigen.

Turen slutter i det tidligere ghettoområde med Umschlagplatz, hvor nazisterne samlede jøderne og sendte dem til fangelejrene.

Eftermiddagen er på egen hånd, hvor der kan gøres de sidste oplevelser, nydes en øl på en café eller måske shoppes lidt. Warszawa er et sandt shoppingmekka og til gode priser.

Aftensmad på hotellet. Søndag efter morgenmaden kører vi midt formiddag til lufthavnen og flyver direkte til Billund med ankomst midt på eftermiddagen.

Prisen inkluderer
Prisen for denne firedagstur er for avisens abonnenter 4495 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 4695 kroner. Eneværelsestillæg på 895 kroner.

I prisen er inkluderet:

Flyrejse med Wizzair Billund-Warszawa t/r

Transfer lufthavn-hotel t/r

Tre nætter på centralt trestjernet hotel

Tre gange morgenmad

To gange aftensmad

Dansk rejseleder

Lokalguide på dag 2 og 3 i cirka fire timer

Udflugter inklusive naturlige entréer

Skatter, afgifter og bidrag til rejsegarantifonden

Tilmelding til Læserklubben