Passion for den gode handel

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Når Silkeloppen åbner lørdag 5. januar, bliver det med 142 stande fyldt med genbrugsguld fra private

SILKEBORG - Vi har alle et eller andet stående hjemme, som vi ikke længere bruger, men som er for godt til at blive smidt ud. Så hvorfor ikke få en ekstra skilling ud af det, siger Rasmus Agerbo Jeppesen, der står bag Silkeloppen på A.C. Illumsvej, som åbner lørdag 5. januar.

Her kan private mod betaling komme og sætte deres loppeeffekter og genbrugsting til salg, og allerede inden åbningen, er der godt opbakning til konceptet. I hvert fald er samtlige 142 stande udlejet.

Det til trods for - eller måske netop derfor - at Silkeborg i forvejen har en lignende butik.

Genbrug har fat i alle
- Jeg er sikker på, at der er plads til begge butikker. 60 procent af dem, der har lejet en stand her, har faktisk ikke kendt til konceptet før, så der kommer hele tiden nye til. Både sælgere og købere, siger Rasmus Jeppesen og tilføjer.

- 62 procent af danskerne har købt genbrug i 2018 og tallet har været stigende de sidste tre år. Genbrug er en trend, der vinder mere og mere frem. Ikke mindst blandt den unge generation. Men genbrugstanken har fat i alle aldersgrupper, og her i Silkeloppen finder man alt fra Chanel-briller og Kay Bojesen design over gamle tekander til legetøj. Og danskerne vil jo gerne tænke grønt, og derfor er genbrugstanken god, for genbrug er godt for klimaet, siger Rasmus Jeppesen.