Udbrændt lastbil kan være brugt til store tyverier

Adam Haff 

Politiets teknikere undersøger i dag lastbil for at opklare brandårsag. Lastbilen kan være stjålet med henblik på at flytte tyvekoster

THEM Lastbilbranden på en skovsti i Skærbæk Plantage mellem Them og Vrads sent lørdag aften bliver nærmere gransket i dag, hvor politiets teknikere undersøger trækkeren.

Det sker i forsøget på at finde en årsag til branden og for at sikre spor, der kan bruges i den videre opklaring af sagen.

Scania-trækkeren var overtændt, da brandfolkene nåede frem, og derfor kan den del af efterforskningen være lidt op ad bakke.

Lastbiltrækkeren var stjålet fra en vognmand i Fredericia. Stjålne køretøjer benyttes nogle gange i forbindelse med kriminalitet. Og det kan også være årsagen til tyveriet.

Der er mulighed for, at branden opstod ved et uheld. Men formodningen er, at trækkeren blev stukket i brand med vilje for at slette sporene efter gerningsmændene. Det taler lastbilens placering i en plantage også for.

- Det er naturligvis oplagt, at branden var påsat, men det har vi ikke lagt os fast på endnu, siger politikommissær Jeppe Holgersen, som afventer resultatet af de tekniske undersøgelser i dag.

Der var ingen personer ved lastbilen, da brandfolkene nåede frem. Og det var først, da politiet kontaktede vognmanden, at han blev klar over, at køretøjet var forsvundet.

Jeppe Holgersen kan hverken bekræfte eller afvise, at trækkeren blev stjålet for at flytte varer og derefter brændt af.

- Vi interesserer os naturligvis for, hvad formålet med tyveriet kan have været. Lastbilen kan sagtens være benyttet til at flytte tyvekoster. Men på nuværende tidspunkt har vi dog ingen konkret mistanke om, at det er det, der er sket. Vi kigger meget bredt lige nu, siger politikommissæren.