Tysk kunstner på Silkeborg Bad

Bertamaria Reetz udstiller for første gang i Danmark

KUNST Med »Kamp og Leg«, som er titlen på årets første udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad, bliver kunst af den tyske kunstner Bertamaria Reetz for første gang i Danmark. Udstillingen omfatter godt 50 værker, fortrinsvis maleri, men også eksempler på skulptur og tegning.

Det er mennesket og menneskets følelser, som optager Bertamaria Reetz. Hendes værker er ofte koncentreret om ansigter som motiver. Ansigterne fremstår ofte upersonlige og i malerierne bruger hun ganske få farver.

Bertamaria Reetz har som kunstner et stærkt socialt engageret. Det kommer blandt andet til udtryk i hendes projekt « Blausharf Friedens-Herde », som under mottoet »Alle er ens – alle er vigtige!« turnerer rundt i verden og appellerer til samfundsansvar og tolerance.

Hun har udstillet i Frankrig, Italien, Polen og naturligvis i Tyskland. I Danmark vises udstillingen »Kamp og Leg« kun på Kunstcentret Silkeborg Bad, hvor den kan ses frem til 28. april.