Læserklubben: Forår og seværdigheder i skønne Rom

Lone Henningsen 

Rom er mødet med en by, du aldrig glemmer og ikke kan få nok af. Forårsrejse 4.-9. maj med mange oplevelser

Roms seværdigheder hører til i den tunge liga. Den Evige Stad emmer af næsten 3000 års historie, af kunst og kultur i verdensklasse, af charmerende gader og stræder, af små intime torve og imponerende pladser.

Den italienske hovedstad har gennem årtusinder været en magtfuld og livlig metropol, der i al sin vældige levetid har tiltrukket mennesker fra nær og fjern - først som centrum i det udstrakte og indflydelsesrige Romerrige, siden som det pulserende midtpunkt i det moderne Italien.

Grundlagt år 753 f.Kr. er der ikke meget, som byen ikke har set, og det bliver spændende at træde ind i historien, når vi tager ud i byens snørklede gader, hyggelige kvarterer og storslåede pladser, hvor ruiner, renæssancehuse og moderne bygninger skinner om kap, når natten sænker sig, og byens lys tændes.

Med Arne Doktor og Herning Turist- og Grupperejser som teknisk arrangør samler bussen deltagere op i Silkeborg, Ikast og Herning og kører til Billund Lufhavn, hvor vi flyver direkte med Ryanair klokken 20.25. To og en halv time senere ankommer vi til Rom og kører direkte til Hotel San Marco, der ligger centralt ved Termini Stationen.

Som turist i Rom er man på mange måder forkælet. De fleste af de vigtigste seværdigheder ligger inden for en radius, der er til at have med at gøre, men på trods af det går man mange skridt, så turen kan ikke anbefales for gangbesværede.

De mange fantastiske kirker
Det antikke Roms bygninger med Colosseum og Forum Romanum i spidsen er enestående seværdigheder, men også tiderne herefter byder på uforglemmelige syn.

Vatikanet, barokken omkring Piazza Navona, hyggen i Trastevere og de små gader mellem Trevifontænen og Den Spanske Trappe er noget, der med garanti giver minder for livet.

De følgende dage skal vi med rejselederen opleve alt, hvad vi kan, men også sørge for at nyde. Vi skal først og fremmest besøge Vatikanstaten og verdens mægtigste kirke, Peterskirken. Her skal vi på rundvisning og indsnuse den gestlige atmosfære. Efter besøget kører vi med bus en spændende panoramatur, hvor vi blandt andet ser Caracallas Termer, Cirkus Maximus og en lang række historiske steder.

Byen har mange spændende og rigt udsmykkede kirker. Vi ser nærmere på Laterankirken, der er byens domkirke - og den hellige trappe, som katolikkerne går op ad på knæene. San Clemente udgør faktisk hele fire kirker bygget oven på hinanden, Her dybt nede kan man gå på en gade og betræde de samme brosten, som både Cæsar, Kejser Augustus, Peter og Paulus har gået på.

Romerrigets storhed
En dag dedikeres til det antikke Rom. Vi begynder ved det kæmpe amfiteater Colosseum, der blev anvendt til gladiatorkampe, datidens store underholdning. Vi besøger Forum Romanum, stedet hvorfra det store romerske rige blev styret gennem flere århundreder.

Turen går herfra op på Capitolhøjen og videre til Pantheon. Det er en fantastisk oplevelse at stå herinde i den mere end 2000 år gamle pragtbygning og kigge op i himlen gennem det store hul i taget, der giver en ganske særlig rumvirkning.

Livet leves i de smalle gader og de skæve huse i Trastevere. Kvarteret er super hyggeligt og står, som det har gjort de sidste mange år. Vi slentrer igennem og videre til Santa Maria degla Angeli, hvor vi kan se Johannes Døberens hoved på et fad. Videre til Cappuciner-krypten, der har en noget anderledes udsmykning bestående af cirka 4000 skelletter.

Rom by night
Storbyen skal bestemt også opleves i nattens skær. Hele to aftener tilbyder Arne Doktor en aftentur til henholdsvis Den Spanske Trappe og Trevi Fontænen. To af byens meget kendte og levende steder.

Den sidste dag forlader vi hotellet om morgenen og kører til San Sebastiano Katakomberne, hvor vi får en spændende rundvisning blandt gravene under jorden. Katakomberne er de kristnes gravplads, som er i flere lag. Modsat romerne, der brændte de døde, så troede de kristne på kødets opstandelse, og derfor skulle man begraves og ikke brændes.

Herefter køres ud til Paulus udenfor murene, hvor der er mulighed for at spise frokost og/eller se en af de fire hovedkirker, inden vi kører i lufthavnen.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 6425 kroner per person i dobbeltværelse. Bus til/fra Billund, fly, håndbagage, centralt hotel med morgenmad, transport til udflugterne, stort udflugtsprogram inklusive entréer samt dansk rejseleder på hele rejsen.

Indtjekket kuffert på op til 20 kilo kan tilkøbes for 400 kroner.