Til det blomstrende Holland med Læserklubben

Lone Henningsen 

Skønne oplevelser i Holland med besøg i blomsterparken Keukenhof, i Amsterdam og ophold i den charmerende havneby Hoorn. Læserklubben tager af sted 1.-5. april

Millioner af blomster i alle regnbuens farver skyder op af jorden i parker og drivhuse. Tillæg så smukke gamle træmøller, snoede kanaler, maleriske fiskebyer, charmerende storbyer og idylliske småbyer, så har du billedet af Holland.

Rembrandt og Van Goghs fædreland oser af charme, hygge og kulturelle seværdigheder. Og så ligger det ikke frygtelig langt fra Danmark.

Strejf af Asien
Der findes mange varianter af hollandske blomsterture, og i år har vi valgt at lægge stor vægt på den by, vi bor i, og mange varierede oplevelser. Teknisk arrangør er Sørens Rejser.

Vi bor i havnebyen Hoorn, der er vanvittig hyggelig og stadig bærer præg af de ostindiske handelsskibe, som sejlede til og fra Asien i 1700 tallet.

wGennem årene er det lykkedes byen at bevare sit gamle bypræg. Her er en overflod af historiske bygninger, der vidner om stor rigdom.

Hotel Petit Nord er et perfekt udgangspunkt for turens udflugter i området. Alle værelser på hotellet er med bad, toilet, hårtørrer, og der er elevator. Den moderne komfortbus kører fra Silkeborg, Ikast og Herning fra morgenen af mandag 1. april. Morgenkaffe og rundstykker undervejs samt passende strække-ben/frokostpause.

Ankomst til hotellet omkring aftenstid, hvor middagen venter os.

Spækket med oplevelser
Holland byder på masser af seværdigheder, og med den velvalgte placering af vores hotel kan vi nå at se meget forskelligt uden at skulle bruge alt for meget tid på transport.

En dag kører vi til fiskerlejet Volendam, der appellerer til overskriften »Smagen af Holland«. Her oplever vi nogle af landets charmerende madtraditioner i helt unikke omgivelser. Det er også her, vi stifter bekendtskab med de hollandske træsko og den traditionelle nationaldragt, der stadig anvendes af nogle.

Blomster overalt
Vi fortsætter til den fantastiske Keukenhof Blomsterpark, der med sine millioner af tulipaner og andre forårsblomster er verdens største blomsterpark. Det er ganske overvældende for både øje og sind at vandre rundt i den farverige blomsterpragt, hvor fantasien har fået frit slag både ude og inde.

En anden udflugtsdag begynder med at bese Zaanse Schans. Området er et arbejdersamfund, der daterer sig tilbage til det 18. og 19. århundrede. Her er rigtig mange trævindmøller, lader, huse og museer bygget i den typiske hollandske stil. Har du lyst til at komme ind i vindmøllerne vil der også være mulighed for det.

Helt speciel storby
Med landsbyidyllen på nethinden kører vi til storbyen Amsterdam. Denne charmerende hovedstad har over 1000 broer, der forbinder de mange bydele, og vi skal naturligvis med på en kanalrundfart, der giver os et godt indblik i byens mange facetter.

Amsterdam er noget helt for sig og kan ikke sammenlignes med andre hovedstæder i verden. Den tør skille sig ud og er sjov og anderledes. Den skal opleves.

Vi holder pause i centrum, så der bliver tid til at spise frokost og gå på opdagelse i den indre bydel. Tag et kig i nogle af sidegaderne, hvor der findes utallige specielle butikker, mærkelige museer og sjove caféer.

Den lille kanalby Giethoorn - også kendt som Hollands Venedig - er også på vores program.

Kanalerne og grøfterne opstod, da der i området blev gravet meget tørv, og dermed blev de mange huse bygget på små øer, der kun er tilgængelige via broer. Mange af de næsten 200 broer er privatejede. Den eneste trafik, der findes i byen uden for kanalerne, er cykling, men den mest brugte transportform er sejlads, så vi skal naturligvis på en lille sejltur og se byen fra søsiden.

Denne dag bruger vi også på en guidet tur i vores egen spændende by, Hoorn.

Fredag er hjemrejsedag. Vi spiser morgenmad og kører med passende pauser tilbage til Midtjylland.

Det koster
Prisen for denne Hollandsrejse er for avisens læsere 4495 kroner. Eneværelsestillæg på 825 kroner.

Prisen inkluderer:

Busrejse

Dansk rejseleder

Morgenkaffe med rundstykker i bussen

Fire nætter på Hotel Petit Nord i Hoorn

Fire gange morgenmad

Fire gange aftensmad

Entré til Keukenhof

Kanalrundfart i Amsterdam

Kanalrundfart i Giethoorn

Udflugter ifølge program

.