13 BSV-mål i sjusket dansk storsejr

Michael Helligsø 

Danmark strammede først grebet efter pausen og hentede den ventede sejr mod Saudi-Arabien

HåNDBOLD Sikke et døgn for Nikolaj Øris.

Natten til mandag blev han far til sit andet barn, og allerede mandag aften var bagspilleren fra Bjerringbro-Silkeborg i aktion igen ved VM, da Danmark hentede den ventede storsejr mod Saudi-Arabien.

Den langskæggede BSVer scorede fem gange i den sikre 34-22-sejr, mens han klubkammerater Nikolaj Markussen og Johan Hansen begge scorede fire mål.

Landstræner Nikolaj Jacobsen sparede flere af profilerne, og det blandt andet chancen til BSV-bagspilleren Nikolaj Markussen, der dog ikke havde nogen stor aften.

Han scorede kun på et ud af fem forsøg før pausen og måtte ud på bænken, inden han i anden halvleg kom ind igen og bidrog til den klare sejr med yderligere tre scoringer.

BSV-fløjen Johan Hansen fik også masser af spilletid i en kamp, hvor førstevalget Lasse Svan derfor kunne få et langt hvil på bænken..

Det var dog generelt langt fra et toptunet dansk hold, der mødte op til den tredje puljekamp ved VM. Tværtimod blev der sløset og sjusket alt for meget mod et af slutrundens svageste mandskaber.

Særligt defensivt kneb det for danskerne, og landstræneren var bestemt ikke tilfreds med kun at føre 17-11 ved pausen.

Kort inde i anden halvleg reducerede Saudi-Arabien endda til 18-16 til tydelig frustration for Nikolaj Jacobsen, der kvitterede ved at sende stjernerne Mikkel Hansen og Niklas Landin på banen.

Det hjalp tydeligvis, og med et kvarter igen var danskerne nu i front med klare 28-17. Derfra var det kun et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive, og til sidste endte det alligevel med den tredje danske storsejr på stribe ved VM.

Topscorer blev fløjen Magnus Landin med syv mål.