Lastbil-brand var påsat

Trailer var stjålet i Fredericia

THEM Politiet konkluderer, at branden i en lastbiltrækker 5. januar var påsat.

Det var kort før klokken 23, at der blev ringet 112, fordi en Scania trækker stod i lys lue på en skovsti i Skærbæk Plantage mellem Them og Vrads.Trækkeren viste sig at være stjålet fra en vognmand i Fredericia. På baggrund af politiets undersøgelser er konklusionen altså, at der var tale om forsætlig brandstiftelse.

- Vi ved stadig ikke, hvad lastbilen blev benyttet til. Men vi har afsluttet vores undersøgelser og må konstatere, at branden var påsat. Det gør vi blandt andet ud fra vidneforklaringer og vognens placering på et afsides sted i en skov, siger politiassistent Michael Svendsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Vognmanden og hans forsikringsselskab kan gå videre med det forsikringsmæssige. Politiet forsøger at finde ud af, hvorfor trækkeren blev stjålet, og hvad den blev brugt til i timerne, før den udbrændte i plantagen.