Mageløse Mikkel nedlagde Norge

Mathias Hove Andersen 

Mikkel Hansen var forrygende og scorede 14 gange i sejren over Norge. Bjerringbro-Silkeborgs trio fik ikke indflydelse på opgøret

HÅNDBOLD De danske herrer tager maksimumpoint med over i mellemrunden ved VM-slutrunden.

Det blev en realitet torsdag aften, hvor Danmark vandt med 30-26 over Norge foran 15.000 tilskuere i Boxen i Herning.

Opgørets helt store oplevelse blev Mikkel Hansen, der var en regulær enmandshær og scorede 14 gange i nøglekampen.

Den danske verdensstjerne var stærkt medvirkende til, at danskerne kunne gå til pause med en føring på 17-14, og efterfølgende udbyggede værterne stille og roligt forspringet.

Mod kampens slutning fik nordmændene barberet Danmarks føring ned på to mål, men sejren til Nikolaj Jacobsens tropper kom alligevel aldrig i fare.

Med lokale briller stod Rasmus Lauge stærkest i billedet, da Bjerringbro-drengen blev noteret for syv scoringer.

Bjerringbro-Silkeborgs landsholdstrio kom derimod ikke til at spille en afgørende rolle. Nikolaj Øris blev pillet ud i første halvleg efter at have scoret en enkelt gang på fire forsøg, og Johan Hansen fik blot enkelte minutter på fløjen, da Lasse Svan blev ramt af udvisning.

Nikolaj Markussen kom slet ikke på banen, men det havde nok også løftet ca. 30.000 øjenbryn i Boxen, hvis Mikkel Hansen var blevet bedt om at forlade backen før tid.

I mellemrunden kan landsholdet se frem til at møde Egypten, Ungarn og Sverige. Danmarks næste kamp ved VM spilles på lørdag. Her er modstanderen Ungarn.