BSV-profiler med til at sikre dansk semifinale

Benedikte Storgaard Clausen 

Både Øris og Markussen var med på banen, da Danmark besejrede Sverige 30-26 onsdag aften

HÅNDBOLD Det danske herrelandshold har spillet sig i semifinalen ved VM.

Det står klart efter en 30-26-sejr over Sverige onsdag aften.

Danmark kunne ellers tåle at tabe med fire mål og stadig ende i semifinalen, men det danske landshold leverede en stærk præstation på gulvet i Jyske Bank Boxen i Herning.

Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Øris havde - som i de fleste øvrige kampe under VM - en finger med i spillet. Højrebacken leverede især en god indsats i kampens begyndelse, og han scorede således Danmarks tre første mål i kampen. Derefter faldt niveauet en smule, og han sad på bænken hele anden halvleg.

Samtidig fik klubkammeraten Nikolaj Markussen også lov til spille med under kampen mod svenskerne. Efter en svag første halvleg fra Mikkel Hansen med kun to scoringer på otte forsøg, blev Markussen skiftet ind med cirka fem minutter til halvleg.

Mellem fire afbrændere, scorede den høje venstreback på to vigtige tidspunkter, da Danmark ellers kæmpede med at holde kampen lige. Ved halvleg stod kampen 13-13, men efter halvlegen havde svenskerne ikke meget at stille op mod et stærkt spillende dansk landshold, hvor især Niklas Landin steppede op i målet.