Rejseforedrag i Gjern om Seychellerne

Bjarne Gregersen 

Gjern Natur fortsætter sit vokseværk og er nu på 312 medlemmer

GJERN Der står også rejseforedrag på programmet, når Gjern Natur inviterer til generalforsamling i Gjern Kultur- og Idrætscenter onsdag aften den 13. februar.

Det er den lokale globetrotter Margaret Skovsen, der fortæller og viser billeder fra eksotiske Seychellerne, der gemmer på masser af fantastiske naturoplevelser.

Seychellernes er med en placering langt ude i det Indiske Ocean i feriesammenhæng mest kendt for sol- og badeferie, men som et ørige med mere end 100 granit- og koraløer rummer landet også en utrolig natur.

Placeringen tæt ved Ækvator giver et klima, hvor mange forskellige planter trives med deraf følgende varierende insekt-, fugle- og dyreliv. Her trives kødædende planter, håndsstore edderkopper og kæmpeskildpadder og nogle af verdens mest sjældne fugle.

I fotoforedraget besøges øerne Mahé, Praslin, La Dique og Bird Island.

Aftenen indledes dog med generalforsamling, hvor formand Peter Sørensen blandt andet vil fortælle om en fortsat medlemsfremgang. Foreningen er i årets løb nået op på 312 medlemmer og har iværksat en hel del arrangementer, både ude i naturen med for eksempel naturpleje, men også med en del naturrelaterede foredrag.

Der er også allerede planlagt en del arrangementer for indeværende år, blandt andet kan man komme med en tur rundt ved Allinggård Sø, hvis man har mod på at stå tidligt op og lytte til fuglestemmer med Stinne Aastrup som guide. Der er også mulighed for at deltage i et foredrag med Jesper Theilgaard, der vil fortælle om klimaændringer globalt og lokalt.