Bekræftet: VM-finalen bliver uden BSV-profil

Landstræner Nikolaj Jacobsen har valgt at skifte ud i truppen inden søndagens finale

HÅNDBOLD Fløjspilleren Hans Lindberg er skiftet ind i de danske håndboldherrers VM-trup i stedet for Bjerringbro-Silkeborgs Johan Hansen.

Veteranen kan dermed være med i søndagens finale mod Norge på bekostning af BSV-profilen.

Med 262 landskampe og 732 mål er Hans Lindberg den mest rutinerede spiller i den danske bruttotrup på 28 spillere. Lindberg indgik også fra starten af VM som en af de 16 spillere, der var sluppet gennem nåleøjet til slutrunden. Den 37-årige Füchse Berlin-spiller var med i åbningssejren over Chile og scorede tre mål, men pådrog sig undervejs en skade.

Det betød, at Lindberg dagen efter Chile-kampen blev erstattet af Johan Hansen, der fik sin debut ved en slutrunde. Siden har Danmark spillet otte VM-kampe, hvor Lindberg har været ude af truppen og forberedt sig på at være klar til finalen.

Danmark har haft tre udskiftninger ved VM, og det er den tredje og sidste, landstræner Nikolaj Jacobsen gør brug af nu med Lindbergs indskiftning.

Danmarks finalekamp mod Norge går i gang søndag klokken 17.30.

/ritzau/