Gulddrømmen blev virkelighed: Danmark skrev historie i Boxen

Mathias Hove Andersen 

De danske drenge sikrede VM-titlen for første gang nogensinde, da Norge blev ydmyget foran 15.000 jublende tilskuere

HÅNDBOLD Danmark er verdensmester i herrehåndbold anno 2019. Det blev en realitet søndag aften, hvor landsholdet sikrede den historiske triumf med en sikker 31-22-sejr over Norge i en udsolgt Boxen.

Der var ganske enkelt klasseforskel i finalen, hvor de danske drenge satte en stor fed streg under, at holdet er det absolut bedste i verden lige nu.

Ingen over, ingen ved siden af. Ja, ingen var reelt i nærheden af at matche Nikolaj Jacobsens mandskab, som vandt samtlige kampe ved slutrunden.

Finalen var ganske jævnbyrdig i indledningen, men efter ni minutters spil fik værterne etableret en tomålsføring, da Mikkel Hansen sendte Danmark på 6-4. Fire minutter senere så nordmændene sig nødsaget til at tage kampens første timeout, da det danske forspring var vokset til 9-5.

De taktisk justeringer havde kortvarigt den ønskede effekt for gæsterne, som fik reduceret til 10-8, men efter 22 minutter blev danskernes firemålsføring genetableret, da Bjerringbro-drengen Rasmus Lauge scorede til 12-8, og umiddelbart efter udbyggede den tidligere BSV-spiller forspringet til fem mål.

Danskerne var helt suveræne, og kort inden pausesignalet hamrede Rasmus Lauge bolden i nettet for fjerde gang, hvorfor stillingen var 18-11 efter de første 30 minutter. Det entusiastiske hjemmepublikum fik nærmest Boxen til at gynge, og værterne blev sendt i omklædningsrummet med øredøvende jubel på tribunerne.

Niklas Landin åbnede anden halvleg med flere fine redninger, og i den anden ende af banen spillede værterne med stor tålmodighed. Tiden arbejdede for danskerne, og et lille kvarter før tid lød hjemmeholdets komfortable føring på hele 26-15.

Inden finalen havde Hans Lindberg afløst Bjerringbro-Silkeborgs Johan Hansen i VM-truppen, og i slutfasen blev den rutinerede fløj sendt på banen til stående applaus fra de danske fans.

Der blev også enkelte minutter til Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris til sidst. Sidstnævnte fik sågar æren af at score kampens sidste mål, og BSV-duoen fik dermed lov til at bidrage til den gyldne opvisning, der sluttede med cifrene 31-22.