Dumt at smide tøjet på »Asian dating«: 37-årig silkeborgenser blev afpresset efter nøgenfoto

Politiet opfordrer til, at man udviser forsigtighed på nettet

SILKEBORG Man skal passe på derude på det store internet. Ikke alle har reelle hensigter, og det har en 37-årig mand fra Silkeborg fået at føle.

Lørdag anmeldte manden sig udsat for afpresning. På hjemmesiden »Asian dating« havde manden været i kontakt med en person, som udgav sig for at være en filippinsk kvinde. Hun syntes, at de to skulle kommunikere over Skype, og korrespondancen førte til, at manden viste sig nøgen på skærmen.

Det skulle han ikke have gjort, for han modtog dernæst et krav om at indbetale 500 kroner. Ellers ville afpresseren rundsende de intime fotos af manden til hans kontaktpersoner. Det ville han naturligvis undgå, så han betalte.

Det hjalp ikke. Et nyt krav om at betale 1500 kroner fulgte, og manden betalte igen. Han modtog et nyt krav, og besluttede sig for at anmelde afpresningen til politiet, som opfordrer til, at man udviser stor forsigtighed på nettet.