Mød verdensmestrene i Silkeborg og Bjerringbro

Bjarne Gregersen 

Håndbold-verdensmestrene Nikolaj Øris, Johan Hansen og Nikolaj Markussen bliver tirsdag eftermiddag hyldet og skriver autografer i Jyske Bank og Bjerringbro Idrætspark

SILKEBORG/BJERRINGBRO For de tre nyslåede verdensmestre fra BSV er det allerede håndbold-hverdag igen tirsdag formiddag, hvor de skal møde op til træning i Jysk Arena. Først når pligterne er overstået, er der arrangeret lokal hyldest af Nikolaj Øris Nielsen, Johan Hansen og Nikolaj Markussen hos to af BSVs storsponsorer samt hos Silkeborg Kommune.

For efter træningen bliver de tre afhentet i bus og kørt først til Jyske Bank på Vestergade, dernæst går turen til Grundfos i Bjerringbro, inden turen atter går mod Silkeborg, hvor de tre nyslåede verdensmestre bliver hyldet på rådhuset.

Silkeborgensere kan møde de tre verdensmestre ved Jyske Bank på Vestergade klokken 14.30 til 15.30, mens Grundfos-arrangementet finder sted i Bjerringbro Idrætspark fra klokken 16-17.

Alle er velkommen til at møde op for at hylde Øris, Markussen og Hansen, ligesom der bliver mulighed for at tage billeder og få autografer af de nyslåede guldvindere.

På rådhuset i Silkeborg er der imidlertid tale om en lukket fejring med borgmestertale og en gave fra Silkeborg Byråd. Til stede vil i øvrigt være repræsentanter fra økonomi- og erhvervsudvalget og kultur-, fritids- og idrætudvalget, ligesom Idrætsrådet bliver repræsenteret.

- Det er efter ønske fra sponsorerne, at vi tager på besøg med spillerne. Det har vi også tidligere gjort i forbindelse med andre mesterskaber og titler. Spillerne fortæller om deres oplevelser, og der bliver mulighed for at spørge ind til, hvordan det har været, fortæller eventmanager Helle Munk fra BSV.

Reelt er det hele 10 spillere på VM-holdet, der spiller eller har spillet hos BSV, og derfor forsøgte BSV også, om det kunne lade sig gøre at lave en event med de 10 spillere.

- Men alle spillere skal tilbage til deres egne klubber - helt som vores egne BSV-spillere, så det kunne desværre ikke lade sig gøre, fortæller Helle Munk.

Håndbold-dagligdagen oven på tre ugers håndboldfest presser sig da også i høj grad på for de fleste spillere med turneringskampe lige om hjørnet. For allerede på fredag er Nikolaj Øris, Johan Hansen og Nikolaj Markussen tilbage i BSV-kamptrøjen, når BSV hjemme møder Ringsted.

Her bliver der så mulighed for fans og publikum at fejre de tre VM-helte. Derudover står BSV efter kampen for en ny fejring af de tre spillere ved en såkaldt aftermatch.