Dropper pædagogikken og bliver selvstændig

Tekst: Peter Bruvik-Hansen 

Yvonne Theibel sagde farvel til det pædagogiske arbejde for i stedet at satse på tilværelse som selvstændig heilpraktiker

SILKEBORG/SKæGKæR - Jeg kan ikke redde verden, og jeg kan ikke give garantier. Men som et sideløbende tilbud til det traditionelle sundhedssystem, kan jeg være med til at hjælpe folk til et bedre liv.

Ordene kommer fra Yvonne Theibel, der med base i Skægkær har skabt klinikken »Heilpraktik for sundhed«, hvor hun med udgangspunkt i heilpraktikens naturmedicin men med supplerende tilbud om massage, øreakupunktur og irisanalyse som diagnostisk redskab, behandler mennesker med en række sygdomme, som det traditionelle sundhedssystem kan have svært ved at få styr på.

Det drejer sig blandt andet om sklerose, crohns, colitis ulcerosa, leddegigt og psoreasis. Sygdomme, der går under fællesbetegnelsen autoimmune sygdomme, som er en betegnelse for tilstande, hvor kroppen angriber sit eget væv.

30 års personlig erfaring
- Kroppen vælger et tilfældigt sted at angribe, men ofte handler det grundlæggende om fordøjelsen, der er i ubalance. Heilpraktiken bruger naturmedicin til at helbrede. Kroppen har jo en ressource til at skabe balance. Det er den balance, jeg arbejder mig ind på, siger Yvonne Theibel.

Hun har gennem mange år arbejdet i det pædagogiske virkefelt, men har truffet beslutningen om at satse på en tilværelse som selvstændig. En tilværelse, der bygger på den tre-årige uddannelse som heilpraktiker og ikke mindst knap 30 års personlig erfaring med en autoimmun sygdom, der angreb hendes lever.