Foredrag om dendrokronologi

SILKEBORG Har du nogensinde undret dig over, hvorfor arkæologer nogle gange skråsikkert melder årstal ud? For eksempel, at det ældste Silkeborg Slot blev bygget i 1385? Nogle gange påstår de endda, at et byggeri må være gået i gang i løbet af foråret. Hvis der ikke er skriftlige kilder bevaret, kan der nogle gange være træbjælker bevaret og en skive heraf kan rumme en nøjagtig datering. Denne dateringsmetode kaldes dendrokronologi.

Mandag 4. februar er der på Museum Silkeborg foredrag ved cand.mag. Inger Laigaard om dendrokronologiske dateringer i arkæologi og særligt om, hvordan metoden har givet helt ny viden om tømrerne - middelalderens vigtigste håndværkere. Dendrokronologi er en naturvidenskabelig metode til datering af træ ved hjælp af træets årringe. Foredraget giver en introduktion til metoden, og hvordan den bruges i både dansk og international forskning.