Popsnedker vender tilbage til Silkeborg

Popsnedkeren Thøger Dixgaard læste på Th. Langs og er nu tilbage i Silkeborg med en koncert i Kedelhuset

MUSIK Thøger Dixgaard har de seneste tre år markeret sig i toppen på den danske popscene med landeplager som »Blød inden i«, »Tø mig op« og »Former« og han har indtaget de helt store scener på blandt andet Roskilde Festival, Smukfest i Skanderborg samt P3 Guld og DR’s Store Juleshow.

Lige nu er han i gang med en større danmarksturné, som også bringer den 29-årige sanger og sangskriver til Silkeborg, hvor der fredag aften er lagt op til koncert i Kedelhuset.

For Thøger Dixgaard selv er der også lagt op til et gensyn med Silkeborg. For det var på Th. Langs Skole i Silkeborg, at han i sin tid startede på sin HF-eksamen.

Det blev dog kun til tre måneder på skolebænken i Silkeborg, for så fik han plads på Akademiet i fødebyen Aarhus.

- Det var kort, men jeg har et rigtig godt minde om min tid i Silkeborg. Der var nogle rigtig søde og nærværende lærere og medstuderende på skolen. Men jeg flyttede - desværre. For bagefter savnede jeg egentlig Th. Langs nærvær og hyggelige Silkeborg, fortæller Thøger Dixgaard, som er Ugens Kulturprofil på side 2 i dagens kulturtillæg.