Søhøjlandets skønne natur skal bringes ind i Silkeborgs gågader

Jesper Rosenquist 

Vinderen af opgaven med at renovere gågaderne i Silkeborg vil flette naturen ind i bylivet

SILKEBORG Tre rådgiverteams har kæmpet om at vinde opgaven med at renovere Vestergade, Søndergade og Søndertorv i Silkeborg.

Nu er vinderen fundet, og det bliver SLA Landskabsarkitekter, der med hjælp fra andre samarbejdspartnere skal stå for opgaven.

Formanden for plan- og vejudvalget, Hans Okholm (SF), roser SLA for deres oplæg til at skabe et bæredygtigt byrum, der indbyder børn, unge og voksne til ophold og udendørs oplevelser.

- Team SLA har præsenteret et oplæg med en klar og tydelig grøn ambition. De har forstået og indarbejdet Silkeborgs dna med de grønne skove og blå søer, og det er spændende, at de vil tage naturen ind i bybilledet.

- Vi glæder os til at se idékonceptet blive videreudviklet til et skitseforslag med plads til både butikslivet og konkrete bud på gode lege- og opholdsarealer for alle aldersgrupper, siger Hans Okholm i en pressemeddelelse fra Silkeborg Kommune.

Det er tanken, at den grønne beplantning i gågaderne skal være med til at beskytte mod regn og skarp sol og skabe attraktive opholdsarealer.

Natur højt på ønskesedlen
Naturen var netop også en af de ting, som borgerne efterspurgte og ønskede i de nye gågader.

Det blev tydeligt i en omfattende inddragelsesproces, hvor borgere, butiksejere og erhvervsdrivende gav deres mening til kende i foråret.

Ud over den grønne ambition vejede team SLA’s udførlige procesbeskrivelse og solide erfaring fra tidligere projekter også tungt på vægtskålen, da vinderen skulle vælges.

Det fortæller Birgit Holst, projektleder i Silkeborg Kommune.

- Teamet har sat erfarne folk på projektet, som tidligere har arbejdet med lignende projekter. Det har givet dem en stor forståelse for detailhandlen og de handlende, og de er skarpe på, hvordan de helt lavpraktisk vil håndtere opgaven, siger hun og uddyber:

- De ved, at processen kræver kommunikation og information, og det er vigtigt for at sikre en god proces for både butikkerne, de handlende og under selve byggeriet. Det er tydeligt, at de har håndteret den slags processer før, siger Birgit Holst.

Derfor vil teamet og Silkeborg Kommune den næste tid lægge vægt på processen, der skal gennemarbejdes, og flere interessenter skal høres, inden skovlen kan sættes i jorden.