Pengene strømmer ind: Lars Larsen med største overskud nogensinde

Dynekongen fra Svejbæk har med et resultat på 3,6 milliarder kroner haft sit bedste regnskabsår nogensinde i Lars Larsen Group

SVEJBÆK Med en omsætning på 31,6 milliarder kroner og et resultat før skat på 3,6 milliarder kroner var 2017/18 et godt år for Lars Larsen Group, der ud over JYSK Group ejer en række virksomheder inden for retail, B2B-salg, restaurant og golf.

Resultatet var cirka 200 millioner kroner bedre end året før og dermed det bedste nogensinde i Lars Larsen Group.

- Overordnet er jeg meget tilfreds med resultatet. Præcist som tidligere år er det JYSK Group, der genererer langt den største del af overskuddet, hvilket har gjort det muligt fortsat at investere massivt i en række af de andre virksomheder, der er en del af Lars Larsen Group, udtaler Lars Larsen i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at en række af de investeringer, der er foretaget de senere år, har båret frugt i form af kraftigt forbedrede resultater.

Lars Larsen fremhæver blandt andet Garia, som sønnen Jacob Brunsborg spiller en stor rolle i, der producerer og sælger golfbiler over hele verden.

- Resultatet i Garia er forbedret med godt 25 millioner kroner, og fremgangen fortsætter i indeværende regnskabsår. Også SengeSpecialisten er inde i en meget positiv udvikling. Efter en årrække med millionunderskud kom SengeSpecialisten ud med et resultat tæt på nul, og jeg forventer, at det bliver vendt til et plus i regnskabsåret 2018/19, siger Lars Larsen.

Han glæder sig også over millionoverskud i blandt andet Actona Company, Bolia, og leasingvirksomheden Solid Leasing, der er en af de nyeste virksomheder i Lars Larsen Group.

Tålmodighed er en dyd
Der er dog også en række selskaber i gruppen, der er udfordret på indtjeningen, og det har blandt andet resulteret i markante ændringer i strategien for IDdesign, der driver møbelkæderne ILVA og IDEmøbler.

- Vi vurderede, at det var nødvendigt at foretage nogle større ændringer for at styrke virksomheden på lang sigt. Det har vi nu gjort, og jeg forventer, at det slår positivt igennem i løbet af de kommende år, siger Lars Larsen.

Også restaurantkæden Letz Sushi har investeret massivt det seneste år, hvilket betød, at regnskabsåret 2017/18 som ventet resulterede i et minus på knap 30 millioner kroner.

- Jeg ved godt, at der er nogle, der mener, at jeg er for tålmodig med nogle af mine investeringer. Men min erfaring er, at det som oftest er det rigtige at holde fast frem for at give op, så snart det bliver hårdt. Det er det, JYSK og Lars Larsen Group er skabt på, og et resultat før skat på 3,6 milliarder i seneste regnskabsår er for mig et bevis på, at min måde at drive virksomhed på ikke er helt tosset, siger Lars Larsen.